Primul spital din România complet informatizat, pro bono, în judeţul Bacău

Dedalus TeamNet a finanţat informatizarea cu software medical şi hardware aferent, a spitalului din Buhuşi. În urma implementării, formularele pe hârtie sunt migrate în format electronic, datele medicale şi costurile sunt centralizate la nivel de pacient, iar raportările se fac la zi. 

Conform reprezentanţilor Dedalus TeamNet, situaţia spitalului din Buhuşi este reprezentativă pentru aproximativ 50% dintre cele 400 de spitale din România:  spitalul nu folosea o aplicaţie medicală integrata anterior şi este în curs de acreditare CONAS. Proiectul de informatizare constă în implementarea unei soluţii complete de software medical, implementare şi integrare cu ERP, dotarea cu imprimante şi scanere speciale, cititor date pasaportale, servere şi staţii de lucru. „Avem functionale la Buhuşi modulele de bază ale aplicaţiei pentru spitale: Înregistrare Pacienţi, CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare. Vom continua colaborarea cu spitalul pentru extinderea seriei de module şi vom asigura în continuare training, până când operarea în sistem va deveni o rutină pentru fiecare utilizator”, declara Filippo di Marco, Dedalus TeamNet. Pacienţii din Buhuşi şi din împrejurimi care se prezintă la spital, vor beneficia de Dosare Electronice în care vor fi centralizate informaţiile medicale din internările anterioare (diagnostice, alergii, tratament etc.). Funcţionalităţi precum detecţia erorilor medicale prin Coduri de Bare pe etichetele de laborator, identificare electronică a bolnavilor prin brăţara de internare, reţeta electronică şi scanarea datelor paşaportale sunt doar câteva dintre cele vizate în cadrul implementării.  Conform managerului spitalului din Buhuşi, Mohanad Toron, informatizarea spitalului se traduce în timp câştigat pentru îngrijirea bolnavilor. „Soluţia dezvoltată de Dedalus TeamNet sprijină reducerea birocraţiei din spital, care ne ocupă o mare parte din timpul pe care ar trebui să-l alocam îngrijirii pacienţilor. în plus, ne ajută la reglementarea fluxului de comunicare şi organizare din spital: între medici de pe diferite secţii şi compartimente, asistente, laborator, farmacie etc”, a spus Mohanad Toron, Manager Spital Orăşenesc Buhuşi. Implementarea vizează modulele CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare indicatori spital, DRG şi SIUI, Radiologie, Bloc Operator, Bloc Alimentar, Salarizare, Stocuri, Achiziţie, Mijloace Fixe, Contabilitate, Planificare şi Execuţie Bugetară. Soluţia medicală implementată în spital, ARMONIA®sanita, este originară din Italia, unde este implementată în peste 550 de spitale. Proiectul de la Buhuşi este doar un prim Pilot, prin care am pregătit aplicaţia ARMONIA®sanita, o soluţie confirmată, pentru implementările în România.  Deschiderea spre progres a managerului de spital a facut posibilă reducerea perioadei de implementare. Sistemul a fost uşor asimilat în spital, ceea ce pentru noi constituie premisele pentru informatizarea spitalelor publice locale , spune Filippo Di Marco, Dedalus TeamNet.

Despre Dedalus TeamNet

Dedalus Teamnet este unul dintre cei mai importanţi furnizori de software medical pentru spitale, din România. Soluţiile implementate de Dedalus TeamNet sunt utilizare cu succes de 300 Spitale Private şi 250 de Spitale Publice din Italia şi sunt comercializare în 12 ţări.

Despre Spitalul Orăşenesc Buhuşi

Spitalul Orăşenesc Buhuşi are aproximativ 200 de paturi şi 220 de angajati. Spitalul are doua secţii, şapte compartimente şi trei laboratoare (analize, radiologie şi BFT). În ultimul an, sub conducerea medicului chirurg Mohanad Toron, a fost demarată reabilitarea spitalului, fiind deja finalizate o secţie şi un compartiment. Secţia Pediatrie a obţinut 97 de puncte la certificarea ISO, iar camera de garda a devenit CPU, organizată şi dotată conform cerinţelor Ministerului Sănătăţii.

 

Adauga un comentariu

*