Acțiuni pentru siguranța traficului rutier, desfășurate de polițiștii băcăuani

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acționat pe arterele rutiere din județul Bacău, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către  persoane  aflate sub influența băuturilor alcoolice.

 În perioada 26-27.04.2013, marcată de Sfintele Sarbatori ale Floriilor, la nivel național, Poliția Rutieră a vegheat la siguranța  și fluența traficului rutier, activitățile desfășurându-se sub sloganul “ROMÂNIA ALEGE VIAȚA !”  Astfel, zeci de polițiști, dotați cu mijloace tehnice certificate de măsurare a alcoolemiei, au acționat în filtre și microfiltre pe drumurile publice din zona de responsabilitate, pentru verificarea stării psiho-fizice a conducătorilor auto.  Polițiștii au constatat 14 infracțiuni, au aplicat 352 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 67 320 lei, au reținut 31 permise de conducere din care 18 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și s-a luat măsura reținerii unui număr de șapte certificate de înmatriculare.

Pe stradaVenus, din Onești polițiștii l-au depistat pe C. Gelu, de 50 de ani, din localitate,   care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 1,37 mg/l alcool pur în aer expirat.             Bărbatul a fost condus la Spitalul Oneşti, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autivehicul de către o persoană care are o concentrație mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

A fost depistat  B. Ion, de 39 ani , din comuna Buciumi, jud. Bacau, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tineretului din Onești și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că cel în cauză avea o concentrație de 0.96 mg/l, alcool pur in aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 52 de ani din comuna Hemeiuș a fost depistat conducăndun autoturism pe raza comunei în timp ce avea o concentrație de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 

 

Adauga un comentariu

*