Ajută-mă să văd lumina zilei. Dorin își dorește să ne vadă

Duminica, la Biserica Vovidenia din Botosani, zeci de oameni s-au adunat si au pus suflet langa suflet pentru a aduce o raza de speranta unui copil care nu stie ce culoare are cerul, cum arata zambetul mamei sau cum rade soarele dimineata. Un copil care, pentru a ajunge la Lumina, are nevoie de ajutorul semenilor sai.

Asociația “Salvează o inimă”, împreună cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Romani Botoşani (A.T.O.R Botoşani), a organizat la Biserica Intrarea Maicii Domnului in Biserica-Vovidenia din Botoşani concertul caritabi “Paşii spre lumina Învierii”, susţinut de Grupul Psaltic “Filotheos” al Seminarului Liceal Teologic “Sfântul Gheorghe” Botoşani. Scopul evenimentului a fost strangerea de fonduri care vor fi donate copilului Dorinel Ţilică din localitatea Hăneşti, judeţul Botoşani, cei prezenti la concert depunand diferite sume de bani in urna amenajata in pridvorul bisericii. Copilul suferă de retinopatie de prematuritate gradul 5 şi are nevoie de o operaţie foarte costisitoare in America la Clinica William Beaumont din Detroit. Costurile operatiei ajung la 34.000 de dolari la ambii ochişori. Parintele paroh Partenie Apostoae a oferit celor prezenti scurte cuvinte de invatatura, despre concertul oferit de elevii de la Seminar, despre semnificatiile pe care Lumina le are in viata fiecaruia dintre noi, dar si despre miracolul impartasirii Luminii, al daruirii, la baza stand, de neclintit, rugaciunea.

“Prin rugaciune noi nu mai vorbim pe orizontala, vorbim pe verticala. La rugaciune orice suspin conteaza, orice gand cantareste foarte mult. In relatia cu Creatorul orice fapta, poate neinsemnata in lumea de aici, cantareste foarte mult, cantareste cat toata vesnicia. Lumina pe care o acumulam in viata aceasta din clipa Botezului, prin credinta si har, fapta cea buna savarsita cu ajutorul harului, lumina aceasta, pentru a fi intensa, puternica, pentru a avea forta de a invinge durerile, trebuie impartasita. Paradoxal este, cu cat dai mai multa lumina, cu atat mai multa lumina primesti. Omul este o lumanare care se impartaseste cu lumina de sus, o are in interiorul sau si o ofera celor din jur. Cu cat o daruieste, cu atat mai mult o are, se inmulteste. Prin Lumina de la Hristos, noi devenim oameni vii. In primul rand trebuie sa fim oameni. Unii vad si nu inteleg, aud si nu pricep. Din punct de vedere fizic, e cu atat mai greu sa nu poti vedea lumina din ochii mamei, lumina soarelui, lumina care sa te calauzeasca in viata, lumina care este atat de necesara pentru a trai”, a spus parintele Partenie Apostoae. Dorinel are numai patru anişori. Este un copil cuminte, frumos, dar cu mari probleme de sănătate. Copilul nu cunoaşte culoarea cerului, nu ştie cum arată un copac, nu vede ce se întâmplă în jurul său, dar mai dureros, nu vede chipul mamei sale… Dorinel a fost un copil aşteptat. Părinţii săi aveau o fetiţă şi îşi doreau cu ardoare şi un băieţel. Un băieţel, pentru care mama sa este în stare de orice să îl vadă sănătos. Pentru a strange banii necesari intervenţiei chirurgicale, părinţii copilului au deschis cont la bancă. Astfel că oamenii cu suflet mare, care vor şi pot să readucă speranţa în sufletul familiei Ţilică, o pot face donând bani în conturile deschise la BCR, pe numele Ţilică Mariana: RO68RNCB0579040596800001, în lei, sau RO41RNCB0579040596800002, în euro.

Adauga un comentariu

*