Accidentați pe trecerea pentru pietoni

Polițiștii băcăuani au fost sesizați  despre faptul ca la secția Pediatrie a Spitalului Judetean Bacău, s-a prezentat o minoră de 16 ani, care a afirmat că a fost victima unui accident rutier, produs pe strada Gheorghe Donici din Bacău. În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că în aceeași zi, în jurul orei  07.45, in timp ce minora de 16 ani traversa strada Gheorghe Donici pe marcajul pietonal, a fost acrosată de un autoturism. După producerea accidentului minora a declarat că nu a suferit vreo vătămare corporală, iar conducătorul auto i-a lăsat acesteia numărul de telefon și a plecat de la faţa locului, fără a anunța organele de poliție despre producerea accidentului. Minora a primit îngrijiri medicale la secția Pediatrie. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier, N. Costel, de 43 de ani,  s-a prezentat la Spitalul Județean Bacău. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea polițiștilor.

Poliția Municipiului Bacău a fost sesizată  despre faptul că la Spitalul Judetean Bacau s-a prezentat I. Valeria, de 65 ani, din Bacău, care a declarat ca a fost victima unui accident rutier, produs pe strada Ioniță Sandu Sturza. Polițiștii au stabilit, în urma verificărilor, că la data de 26.03.2013, în jurul orei 12:30, I. Valeria s-a angajat regulamentar în traversarea străzii Ioniță Sandu Sturza pe marcajul pietonal și a fost acroșată de un autoturism, al carui conducător auto a plecat de la locul accidentului. Victima a primit îngrijiri medicale , fără a fi necesară internarea ei. Ca urmare a investigațiilor efectuate, în jurul orei 14.30, conducătorul auto implicat în evenimentul rutier  a fost identificat și depistat la domiciliul său din Bacău. A. Constantin,  de 60 de ani,  a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezulatatul a fost negativ și a fost condus la Spitalul Județean Bacău, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Stimaţi conducători auto, tragem un semnal de alarmă asupra modului în care conduceţi autovehiculele în apropierea trecerilor de pietoni, îndeosebi a celor care nu sunt prevăzute cu semnalizare semaforizată. În tumultul traficului, printre miile de maşini care circulă încoace şi încolo, pietonul are şi el un punct de siguranţă: trecerea pentru pietoni! Este locul care, prin lege, îi oferă integritate corporală. Sau ar trebui să fie aşa, pentru că, în ultimul timp, se pare că tot mai mulţi şoferi uită acest lucru. Vă reamintim că legea vă obligă să reduceţi viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, astfel încât să evitaţi crearea oricărei stări de pericol. Statisticile arată că majoritatea victimelor accidentelor de circulaţie produse ca urmare a neacordării de prioritate pietonilor care traversează regulamentar sunt persoane vârstnice, următoarea categorie fiind cea a minorilor. Sfatul nostru este ca, atunci când vă aflaţi la volan, să acordaţi o atenţie sporită acestor categorii de participanţi la trafic şi nu numai. Gândiţi-vă că cel care trece drumul vă poate fi părinte, vă poate fi mentor în viaţă, vă poate fi copil şi merită măcar atât. Aşadar, stimate conducător auto, condu preventiv, redu viteza şi fii atent la ce se întâmplă în jurul tău!

 

Adauga un comentariu

*