Ungaria – România 2-2. Chipciu aduce un punct în prelungiri

Un gol marcat de Alex Chipciu a adus un punct echipei României, care a remizat la Budapesta cu Ungaria, scor 2-2, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Elevii lui Victor Piţurcă păstrează şanse la locul 2, cel care asigură participarea la baraj, fiind la egalitate de puncte cu Ungaria, ambele echipe având câte 10 puncte după cinci meciuri disputate.  În ciuda rezultatului bun, tricolorii au avut o evoluţie slabă, fiind nevoiţi să revină de două ori după ce au fost conduşi, gazdele marcând de fiecare dată după mari greşeli comise de Dorin Goian. Maghiarii au deschis scorul în minutul 16, atunci când Vanczak a profitat de marcajul aproximativ al fundaşului de la Spezia şi a înscris cu o lovitură de cap din apropiere. Până la pauză, Ungaria a avut două şanse excelente de a-şi dubla avantajul, prin Szalai şi Dzsudzsak, în timp ce în celălalt careu, Mutu, Torje şi, mai ales, Bogdan Stancu, cu poarta goală în faţă, au irosit şanse importante de a egala. În partea a doua, Szalai şi Dzsudzsak au ratat ocazii importante la poarta lui Tătăruşanu înainte ca Mutu să egaleze în minutul 68, dintr-un penalty pe care tot el l-a obţinut. Prin reuşita de pe stadionul Ferenc Puskas, atacantul lui Ajaccio l-a egalat pe Hagi în topul marcatorilor echipei naţionale, ambii având câte 35 de goluri. Scorul egal a duart doar trei minute, pentru că Ungaria a preluat din nou conducerea graţie golului marcat de Dzsudzsak, vedeta gazdelor transformând de asemenea o lovitură de pedeapsă, acordată după un duel între Goian şi Korcsmar. Piţurcă a forţat în ultimele 20 de minute cu Rusescu şi Chipciu, iar acesta din urmă a profitat în prelungiri de o bâlbâială în apărarea adversă şi a înscris golul care salvează un punct pentru România. În celelalte meciuri din grupa D, Turcia s-a impus cu 2-0 în Andorra, goluri Selcuk Inan şi Burak Yilmaz, în timp ce liderul Olanda a câştigat în faţa Estoniei cu 3-0 pe teren propriu. Pentru echipa antrenată de Louis Van Gaal au punctat Van der Vaart, Van Persie şi Schaken.

România: Tătăruşanu – Tamaş, Bourceanu, Chiricheş, Grozav (Rusescu 71), B. Stancu, Mutu, Torje (Maxim 66), Goian, Ş. Radu, Pintilii (Chipciu 86)

Ungaria: Kiraly – Vanczak, Kadar, Dzsudzsak (Halmosi 90), Szalai, Koman, Pinter, Meszaros, Szabics (Varga 58), Hajnal (Kovacs 80), Korcsmar

Clasament grupa D: 1.Olanda 15 puncte, 2.Ungaria 10 p (+5), 3.România 10 p (+4), 4.Turcia 6 p, 5.Estonia 3 p, 6.Andorra 0 p.

Adauga un comentariu

*