Jandarmii bacauani au aplicat sanctiuni la meciul de fotbal Ceahlaul -Rapid!

Sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 20.30, pe stadionul „Ceahlăul” din municipiul Piatra-Neamţ a avut loc partida de fotbal dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ  – Rapid Bucureşti. Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal au fost asigurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc). Pe timpul desfăşurării acestei partide, la începutul primei reprize, jandarmii au identificat în stadion, în cadrul unui grup de suporteri un tânăr despre care existau date că fusese sancţionat cu măsura interzicerii de participare la manifestări sportive de acest gen. Constantin B. de 21 de ani din municipiul Piatra Neamţ, fără ocupaţie şi fără antecedente penale a fost condus de către un echipaj la sediul subunităţii de jandarmi din localitate pentru continuarea cercetărilor; s-a constatat faptul că acesta fusese sancţionat  la o altă partidă de fotbal, cu amendă de 150 lei şi sancţiune complementară de interzicere pe un an de participare la manifestări sportive de acelaşi gen. Pentru nerespectarea acestei măsuri jandarmii au întocmit pe numele făptuitorului dosar cu acte premergătoare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracţiunii de pătrundere într-o arenă sportivă a unei persoane căreia i s-a interzis anterior accesul la competiţii sportive.Dosarul cu acte premergătoare va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

Extras din LEGEA  nr. 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive(*actualizată*)

ARTICOLUL 31

(1) Fapta unei persoane cãreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive de a încerca, folosind orice mijloace, sã pãtrundã ori de a pãtrunde în arena sportivã unde se desfãşoarã o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lunã la 3 luni sau cu amendã.

 (2) În cazul prevãzut la alin. (1) se dispune faţã de învinuit ori inculpat mãsura de siguranţã a interzicerii accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadã de la un an la 2 ani, care se adaugã la perioada pentru care s-a dispus iniţial mãsura.

Adauga un comentariu

*