Acţiune a poliţiştilor băcăuani pentru prevenirea evenimentelor rutiere

În perioada 26-28 noiembrie, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. coordonează la nivel naţional, o acţiune care are ca scop reducerea riscului rutier fiind astfel intensificate activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. 

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au desfăşurat, ieri, 26 noiembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere şi combaterii încălcării legislaţiei rutiere. În urma acestei activităţi poliţiştii au aplicat un număr total de 246 sancţiuni contravenţionale în valoare de 36.610 lei, din care 55 pentru depăşirea limitei de viteză admisă, 44 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 23 pietonilor care au traversat strada neregulamentar, 5 pentru depăşire neregulamentară şi 5 pentru pentru neacordare de prioritate. Totodată au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare şi 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii l-au depistat pe Vasile D., din judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe  strada Tudor Vladimirescu din municipiul Moineşti şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară, prin loc semnalizat şi marcat corespunzător. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform H.G. 1391/2006 şi a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere. Un alt conducător auto, Ion R., de 22 de ani, din judeţul Suceava, care conducea o autoutilitară pe DN 2, în localitate Bogdan Vodă, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui alt autovehicul, încălcând marcajul longitudinal continuu. Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform H.G. 1391/2006 şi a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere. Gabriel V., de 28 de ani, din judeţul Neamţ, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertăţii din oraşul Buhuşi, având inspecţia tehnică periodică expirată. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002 şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

 

Adauga un comentariu

*