ACCIDENT ÎN VRANCEA: Un mort şi 12 răniţi după ce un autocar cu turişti ucrainieni s-a răsturnat la Măicăneşti

O persoană a murit şi 12 au fost rănite, dintre care trei în stare gravă, luni dimineaţă, după ce un autocar cu turişti ucraineni s-a răsturnat pe DN23, între localităţile vrâncene Măicăneşti şi Năneşti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (ISU). Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vrancea, printre răniţi fiind şi patru copii, însă aceştia au suferit răni uşoare.La faţa locului au fost trimise şase ambulanţe şi două echipaje SMURD, precum şi două echipaje de descarcerare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, locotenentul Cristina Duţă, în autocarul înmatriculat în Bulgaria se aflau 25 de persoane care se întorceau de pe litoralul românesc şi se îndreptau spre Kiev.

Poliţistii fac cercetări la locul accidentului pentru a afla cauzele care au dus la producerea accidentului şi nu exclud posibilitatea ca şoferul să fi adormit la volan.

Din primele cercetări a reieşit ca în autocarul implicat în accident sunt doi şoferi.

Potrivit datelor furnizate de echipele de intervenţie de la faţa locului, răniţii au policontuzii şi politraumatisme, şase dintre cei 12 răniţi având răni mai grave. În autocar se aflau şi şase copii, patru dintre aceştia fiind şi ei răniţi, însă uşor.

Subprefectul de Vrancea, Cristi Misăilă, a declarat că persoanele implicate în accident, dar care nu au fost rănite vor fi transportate la un hotel din oraş, până la sosirea unui alt autocar care să-i preia şi să-i ducă spre Kiev.

„S-a luat legătura cu firma care îi transporta şi va fi trimis alt autocar de la o sucursală a acesteia din judeţul Neamţ”, a spus Cristi Misăilă.

Circulaţia în zona unde a avut loc accidentul se desfăşoară normal, autocarul fiind răsturnat în şanţul de pe marginea drumului, pe sensul său de mers, echipele de intervenţie lucrând pentru descarcerarea persoanei decedate, care se pare că este prinsă sub autocar.

Potrivit poliţiştilor, anunţul făcut privind producerea accidentului a fost făcut în jurul orei 5.30.

Adauga un comentariu

*