Mai puţine ploi şi mai multe grade. Cum va fi vremea până pe 10 iunie. Vezi prognoza pe MOLDOVA

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 mai-10 iunie. Astfel, sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

MOLDOVA

Temperaturile medii vor avea valori minime relativ constante până pe data de 1 iunie, după care vor marca o creştere treptată. Mediile maximelor vor creşte în primele zile, apoi vor marca o scădere pe 31 mai, pentru ca ulterior să crească din nou spre valori comparabile cu mediile multianuale.

Precipitaţii importante cantitativ vor cădea în primele două zile ale intervalului, apoi va urma o scurtă perioadă în care precipitaţiile vor fi nesemnificative, pentru ca între 2 şi 5 iunie aversele să fie din nou de interes, dar la cote mai reduse. După 6 iunie va mai ploua doar sporadic şi slab cantitativ.(www.jurnalul.ro)

Adauga un comentariu

*