Acțiuni preventive și de informare desfășurate în județul Bacău

La sfârșitul săptămânii trecute , structurile M.A.I din județul Bacău au continuat să desfășoare activități de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile pe care le implică nerespectarea legislației electorale. În comunele Filipeni, Pârjol, Răchitoasa, Secuieni, Gîrleni, Blăgești, Izvorul Berheciului, Prăjești, Filipești, Livezi, Odobești, Oituz, Oncești, Roșiori și Traian polițiștii le-au explicat cetățenilor care sunt faptele de natură contravențională și infracțională prevăzute de Legea 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, și cum sunt sancționate acestea. Mesajul campaniei “MITA ȘI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE !” a fost adus și în atenția participanților la competițiile sportive și manifestările cultural artistice. Astfel polițiștii, jandarmii din cadrul I.J.J.Bacău și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și lucrătorii I.S.U. au înmânat peste 200 de pliante cu mesajul campaniei spectatorilor prezenți la competiția Raliul Moldovei și la concertele de vineri și sâmbătă seara. Campania “Mita și votul ilegal înseamnă închisoare! ” se desfășoară la nivel național în perioada 10 mai -10 iunie 2012. În județul Bacău, lucrătorii structurilor teritoriale ale M.A.I. vor înmâna cetățenilor aproximativ 14.000 de pliante și vor posta 2.800 de afișe în locuri cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg, inclusiv la secțiile de votare.

Comentarii

  1. Cand vom vedea un politician mancator de rahat ca ajunge la inchisoare pt mita electorala(punga cu produse alimentare ) atunci putem spune ca justitia din Romania incepe sa faca dreptate !!

  2. Adrian Pistea a zis:

    MITA ELECTORALA LA ONESTI
    Biroul Electoral de Circumscripţie nr.3 Oneşti constată organizarea unei tombole de către Asociaţia de Tineret Onestin, susţinută de firma Nevila în perioada 11 mai 2012 – 11 iunie 2012, în timpul campaniei electorale şi după data încheierii campaniei electorale şi a alegerilor, consideră de bunurile oferite nu au o valoare simbolică, în sensul legii şi că acesta este făcută în scop electoral şi ar reprezenta o modalitate de influenţare a votului, condiţionând participarea la vot de posibilitatea unui câştig material, ceea ce apare ca o încălcare a dispoziţiilor art.109, alin.(1) din Legea nr.67/2004 şi a însuşi spiritului legii, INTEZICE TOMBOLA ELECTORALA si sesizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti pentru verificarea aspectelor privind comiterea infracţiunii prevăzute de art.109, alin.(1) din Legea nr.67/2004 !

Adauga un comentariu

*