Tren cu 150 de pasageri, blocat la Onesti din cauza inundatiilor

Un tren in care se afla aproximativ 150 de pasageri a ramas blocat, joi dupa-amiaza, in Gara Onesti, dupa ce apa a inundat calea ferata, la ora transmiterii acestei stiri la fata locului intervenind pompierii, relateaza Mediafax.

„Trenul a fost oprit in Statia CFR Onesti dupa ce s-a constat ca linia a fost inundata pe un sector din apropiere de municipiul Onesti. Se asteptata retragerea apei si dupa ce vor fi facute verificarile la linie de catre cei de la CFR trenul va fi pus in miscare”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, Andrei Grecu.

Trenul Regio ramas blocat in Gara Onesti are ca destinatie Buzau.

De asemenea, cel putin 20 de gospodarii din municipiul Onesti au fost inundate, iar mai multe drumuri au fost blocate, joi dupa-amiaza, in urma ploilor torentiale.

Totodata, un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a intervenit la iesirea din Onesti pentru a salva cu barca pneumatica un barbat care ramasese izolat intr-un copac inconjurat de ape, pe un camp. Barbatul s-a urcat in copac cand a observat ca exista riscul sa fie luat de torente.

„La 112 am fost sesizati ca existau si patru autoturisme blocate de ape intre Onesti si localitatea Casin. De asemenea, intervenim pentru rezolvarea unei alte situatii de urgenta aparuta si in localitatea Filipesti, unde alte doua masini au ramas izolate din cauza blocarii drumului din zona”, a declarat joi purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, efectele ploilor torentiale cazute in zona de sud a judetului Bacau ar putea fi mult mai mari, ISU primind in continuare noi sesizari de la populatie si autoritati.

Adauga un comentariu

*