Vremea se răceşte până pe 10 mai. Care vor fi temperaturile maxime în perioada următoare

Vremea se va răci treptat până la 10 mai, când temperaturile maxime – prognozate să atingă, joi, chiar şi 33 de grade Celsius – se vor apropia de normalele primei decade a lunii şi nu vor depăşi, în medie, 20-22 de grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Temperaturile vor scădea, până la data menţionată, în majoritatea regiunilor ţării.

Tot până la 10 mai sunt anunţate şi averse de ploaie, în general slabe cantitativ.

Estimările ANM sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

Joi, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 33 de grade şi minime între 10 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 6…7 grade. În cursul zilei cerul va fi variabil cu înnorări temporare în vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe arii restrânse, cu precădere în zonele montane vor fi averse slabe şi descărcări electrice.

Noaptea gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în regiunile vestice, unde aversele şi fenomenele electrice se vor semnala local, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.

Vineri, în jumătatea de vest a ţării vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior; temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului vremea se va menţine deosebit de caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara şi noaptea.

Temperaturile maxime vor fi de la 20…21 de grade în Dealurile de Vest până la 31…32 de grade în Câmpia Română, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 15 grade.

Adauga un comentariu

*