A doua etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop”

Pentru a treia etapa a Campionatului National de Raliuri – Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, caravana automobilistica se va muta pe plaiurile moldave, acolo unde se va desfasura Raliul Moldovei Bacau, o etapa care vine cu multe noutati fata de anul trecut.

 Astfel, Superspeciala se va desfasura la Centrul de Afaceri Bacau, acolo unde va fi organizata o impresionanta arena pentru automobilism, iar spectatorilor le va fi pusa la dispozitie o parcare de aproximativ 10.000 de metri patrati. Apoi, pentru a scapa de problemele pa care concurentii le-au avut cu traficul in sezonul trecut, Parcul Service va fi relocat, noul „sediu” urmand sa fie in parcarea de la Arena Mall. Si Parcul Inchis va fi mutat, noua locatie fiind in fata Hotelului „Decebal”, nu in fata Casei de Cultura, asa cum a fost anul trecut. Dar, de departe, cea mai mare noutate este „regina raliului”, adica proba speciala Nevila, lunga de 26,6 kilometri, care va fi parcursa de doua ori. „Aceasta proba speciala va avea primii 14 kilometri pe asfalt, iar apoi se va trece pe macadam. Startul va fi la maximum 1 kilometru la iesirea din Moinesti si va incepe cu un adevarat amfiteatru natural, ce le va permite spectatorilor sa vada, fara probleme, evolutiiile concurentilor pe primii 5 kilometri”, a spus Adrian Raspopa, organizatorul raliului. Daca Nevila este „regina”, nu trebuie uitate nici celelalte probe speciale, adica Hemeius si Trebes, pe care concurentii le cunosc de anul trecut. Vor fi cate trei treceri pe fiecare proba (una vineri si doua sambata) si aici va incepe lupta cu secundele. Poate ca diferentele se vor face pe Nevila, dar si timpii de pe Hemeiusi si Trebesti vor conta enorm. „Noi ne-am pregatit si vom face tot posibilul ca toata lumea sa se simta bine la Bacau, iar cursa sa fie o reusita din toate punctele de vedere”, a precizat Adrian Raspopa, care a continuat: „Vrem ca, la Bacau, acest raliu sa fie o sarbatoare si ne-am gandit si la publicul spectator. Astfel, vineri, de la orele 20.00, in fata Prefecturii, va fi un concert al trupei Compact, iar sambata, dupa festivitatea de premiere, in acelasi loc si la aceasi ora, vor canta cei de la Taxi”.

Invitatii pentru straini

Dupa ce toate detalliile tehnice ale cursei au fost puse la punct, organizatorii asteapta un numar cat mai mare de echipaje la linia de start. „Pe langa echipajele deja angrenate in lupta, vom face tot posibilul sa aducem si straini la startul raliului. Astfel, am invitat deja doua echipaje din Austria si, in zilele urmatoare, vom face acelasi lucru cu pilotii din Ungaria”, a incheiat Adrian Raspopa.

 Raliul Moldovei Bacau – date tenice:

Suprafață: asfalt (75,5 %), macadam (24,5 %)Lungime: 325,2 kilometri; Lungime probe speciale: 114,5 kilometri (30,17 %)Vineri, 25 mai: PS 1: Hemeius 1 – 8 kilometri; PS 2: Trebeş 1 – 12 kilometri; PS 3: Selena (superspeciala) – 1,3 kilometri. Sambata, 26 mai: PS 4: Hemeius 2 – 8 kilometri; PS 5: Trebeş 2 – 12 kilometri;PS 6: Nevila 1 – 26,6 kilometri;PS 7: Hemeius 3 – 8 kilometri;PS 8: Trebeş 3 – 12 kilometri;PS 9: Nevila 2 – 26,6 kilometri.

Parteneri: 

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri – Dunlop, este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Consiliului Local si al Primariei Municipiului Bacau si este sustinuta de Centrul Auto Skoda Bacau, Nevila, Arena Mall, Hotel „Decebal”. Partener asociat: Dunlop – sponsor oficial al Federatiei Romane de Automobilism SportivEvenimentul este organizat cu sprijinul: Inspectoratului Judetean de Politie Bacau,  Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau, Regia Nationala a Padurilor Bacau. Parteneri media:  TVR 3, TVR Iasi, Trustul „Desteptarea”, Autoexpert, Adevarul, Catavencii, Academia de Test Drive, Radio „Connect FM”, Ziarul „Ora 25”, 1TV Bacau ,AutoRally Magazin, www.autorally.ro, www.rallymagazin.ro. 


Adauga un comentariu

*