PS Ioachim Băcăuanul, 12 ani de slujire arhierească

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a aniversat 12 ani de slujire arhierească. Cu acest prilej, în Catedrala arhiepiscopală din Roman a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a serbat cei 12 ani de slujire arhierească în această eparhie, prin participare la Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Roman şi prin prezenţa la slujba de Te Deum, alături de părinţii consilieri şi inspectori ai Centrului eparhial de la Roman. La finalul rugăciunilor, la care au asistat preoţi şi credincioşi din Roman şi din alte părţi ale eparhiei, sosiţi special la Roman pentru acest moment aniversar, pr. Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a făcut o prezentare concisă, dar relevantă, a activităţii Preasfinţiei Sale în cei 12 ani de arhierie. Pr. Ioan Gherasimescu a amintit de impresionantul proiect ce se derulează în Parcul Melchisedec, aproape de finalizare, unde va funcţiona Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate şi Centrul social multifuncţional. La rândul său, PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru toate cele rânduite, precum şi tuturor celor care i-au fost şi îi sunt alături pe acest drum al slujirii Bisericii văzute lui Hristos. „Ce-am fi putut face, dacă Hristos n-ar fi cu noi? Hristos ne spune tuturor: „Fără Mine nu puteţi face nimic”. Iar noi, care vizualizăm, întru nevrednicia noastră, prezenţa Lui în Biserica de pe pământ, vă spunem că: fără voi nu am fi putut face nimic, pentru faptul că totul se face în comuniune prin Hristos. În ultimii ani, greutăţile au fost pe umerii noştri şi de aceea spuneam că fără voi nu aş fi putut face nimic, dar prin Hristos s-au realizat lucruri deosebite, aşa cum aţi remarcat unele dintre ele. Cei 12 ani de slujire arhierească sunt o împlinire, dar nu ştiu cât s-a recunoscut sau se va recunoaşte Hristos în lucrarea noastră, de aceea Îl rog pe El să socotească ca dreptate pentru mântuire tot ceea ce am împlinit noi, Biserica lui Hristos, întru smerenie şi ascultare desăvârşită, ascultare faţă de poruncile evanghelice, faţă de Hristos, faţă de Sfântul Sinod al Bisericii noastre”, a remarcat Preasfinţia Sa. Totodată, ierarhul şi-a amintit momentul când a fost instalat ca arhiereu-vicar al acestei eparhii, fapt ce a consemnat implicarea într-o activitate complexă a Bisericii
Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, cetăţean de onoare al municipiului Roman

În cadrul şedinţei Consiliului Local Roman din 25 aprilie 2012, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a primit titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Roman. Susţinător a două proiecte cu fonduri europene în cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din municipiul Roman, respectiv Centrul de zi pentru copii din familii în dificultate şi Centrul social multifuncţional „Episcop Melchisedec”, implicat în numeroase proiecte culturale şi social-filantropice, atât în vechea cetate muşatină, cât şi în alte zone ale Eparhiei Romanului şi Bacăului, PS Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul s-a impus între personalităţile culturale ale regiunii. Hotărârea luată de edilii locali vine să recunoască eforturile depuse în ultimii 12 ani de ierarhul a cărui viaţă se împleşte armonios cu cea a comunităţii romaşcane şi nu numai. „Am iniţiat această hotărâre, aprobată de Consiliul Local Roman, nu doar ţinând cont că Preasfinţitul Ioachim este ierarh în cadrul unei eparhii reprezentative pentru viaţa Bisericii Ortodoxe Române, ci datorită faptului că Preasfinţia Sa este un om de cultură care a promovat valorile culturale, spirituale şi istorice ale acestei zone”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului a apreciat că titlul conferit de autorităţile romaşcane reprezintă în fapt o confirmare a activităţii Bisericii Ortodoxe Române în această zonă a Eparhiei Romanului şi Bacăului. „Considerăm o onoare decizia care a fost luată în Consiliul Local Roman, de a ni se acorda acest titlu, prin intermediul căruia se recunoaşte nu persoana, ci demnitatea conferită de Biserică, aceea de episcop-vicar al acestei de Dumnezeu păzite eparhii”, a precizat Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul. Ceremonia oficială de decernare a titlului de „Cetăţean de onoare” va avea loc cu ocazia Zilelor Municipiului Roman, eveniment ce se va derula în perioada 15-21 mai.

Comentarii

  1. Acum ca a cazut guvernul M.R.U,asteptam cu nerabdare rasturnarea din functie a primarului Bostan.Asteptam multe masuri bune de la noul guvern.Sa fie instalat Rauta si sa fie schimbati imediat toti directorii de la toate deconcentratele existente in comuna Sascut.Am scapat in sfarsit de regimul Luca de la Scoala Generala Sascut! Am scapat de regimul Petrache de la Lic Elias Sascut! Vom scapa de Bostan! Vom scapa de Bortun! Vom scapa de toti ticalosii care ne au tinut sub robie si ne au pus pumnul in gura ori decate ori au vrut si mai ales atunci cand,noi,oamenii simpli ne am cerut drepturile depline.Ei nu ne au ascultat pasurile si ne au batjocorit,iata ca acum a venit vremea noastra sa conducem comuna Sascut.Este vremea noastra!Este timpul sa facem curatenie in primarie,scoli,alte institutii ale comunei noastre.Acesti politruci trebuie sa plece.Regimul Ponta trebuie sa schimbe radical si situatia cetatenilor nostri din comuna Sascut.Trebuie sa i punem la zid pe acesti nemernici care si au batut joc de comuna Sascut/Bostan,Bortun,Luca,Leonte si Petrache.Gata!S/a terminat cu voi!Intrati de acum in tacere copilasi,intrati in anonimat,,,,,sa de a bunul Dzeu sa nu mai auzim de voi multi ani de acum inainte.Ne ati distrus pe toti oamenii din comuna…..ati furat speranta crestineasca pe care o aveam…….riscam sa traim in tiranie si dictatura,in minciuni,in furturi de fonduri alocate de la bugetul de stat,riscam intr o politizare excesiva a scolilor din comuna Sascut.Nu se mai putea tolera o astfel de situatie oribila pe care o traiam noi cetatenii din Sascut.Gata!PSD va prelua conducerea si in comuna Sascut! Regimul BOSTAN/BORTUN/LUCA /PETRACHE /LEONTE s/a destramat! Plecati janghinosilor ca ne ati mancat ficatii anii de a randul/////plecati si sa nu mai auzim de voi niciodata,il vrem primar pe domnul Rauta,cel care are grija de noi toti….

Adauga un comentariu

*