30.000 de turişti pe litoral, în acest week-end

Hotelurile din staţiunea Mamaia sunt pline, fiind unităţi care au anunţat că nu mai au camere libere, afirmă preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, care estimează că în această minivacanţă pe litoral se vor afla aproximativ 30.000 de turişti.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, estimează că în această pe litoral se vor afla aproximativ 30.000 de turişti, dintre care 25.000 în staţiunea Mamaia, dar că cifra exactă a persoanelor aflate la malul mării nu este cunoscută pentru că hotelierii nu au un soft special pentru a comunica în timp real numărul de turişti.

„Nu există cifre în acest moment despre numărul exact de turişti de pe litoral, nu avem acel soft în România care să ne spună câţi turişti sunt, unde sunt, câte nopţi stau. Important este că din informaţiile pe care le-am cules deja, hotelurile sunt pline, vorbim despre cele care s-au pregătit şi au deschis, adică 90 la sută din capacitatea de cazare a staţiunii Mamaia. Deja sunt hoteluri care au anunţat că nu mai au camere libere. Estimăm că 25.000 de turişti vor fi numai în Mamaia în această minivacanţă. De asemenea, aproximativ 4.000 de turişti vor fi în sudul litoralului. Acolo cifrele sunt mai slabe. Atracţiile sunt mai diverse în Mamaia decât în sud şi din acest motiv vin mai mulţi turişti?, a declarat, sâmbătă, Corina Martin.

Adauga un comentariu

*