Clasa ZERO este LEGALĂ. Curtea de Apel a respins contestaţiile părinţilor

Clasa ZERO este legală. Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Înscrierea va începe pe 5 martie.

Mai mulţi părinţi au dat în judecată, în patru dosare, Guvernul şi Ministerul Educaţiei. Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, unul dintre aceste dosare. Instanţa a respins solicitarea părinţilor, astfel că ordinul rămâne în vigoare.

Într-un alt dosar judecat luni la Curtea de Apel Bucureşti, în care 39 de părinţi au formulat cerere de suspendare a ordinului, este aşteptată în continuare o soluţie. Potrivit avocaţilor părinţilor, o decizie în acest dosar ar putea fi anunţată miercuri.Alte două dosare ale părinţilor împotriva Guvernului şi Ministerului Educaţiei privind acelaşi ordin urmează să fie dezbătute de instanţă în 2 martie şi, respectiv 6 martie, informează Mediafax.

Părinţii nemulţumiţi de mutarea clasei pregătitoare în şcoli şi profesorii au protestat în faţa Ministerului Educaţiei. Ei au înaintat un memoriu în care cer ca măsura să fie suspendată.

Părinţii atrag atenţia că este ilegal să li se ia dreptul de a-şi înscrie copiii la o anumită şcoală. Autorităţile neagă această acuzaţie, dar recunosc că şcolile nu vor putea satisface toate cererile, după noile criterii.

Potrivit estimărilor oficiale, în toamnă, aproximativ 200.000 de copii urmează să intre la clasa zero sau în clasa întâi.

Adauga un comentariu

*