Campania electorală a început în şcolile din Suceava: Banner al UNPR, afişat la un concurs şcolar

Campania electorală a început în şcoli. La un concurs de nataţie de la o şcoală din municipiul Suceava, a fost afişat un banner al UNPR, partid care a finanţat competiţia. Directoarea şcolii spune că habar nu a avut.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a cerut, luni, destituirea directorului unei şcoli generale din municipiul Suceava care a permis ca amplasarea banner-uluil UNPR.

Băişanu a spus, într-o conferinţă de presă, că în week-end a asistat la un concurs şcolar de înot la care lua parte şi fiica lui şi a constatat cu surprindere că în incinta sălii bazinului de înot, care aparţine Şcolii generale nr. 3 din municipiu, a fost amplasat un banner al UNPR.

„Este inadmisibil să se ajungă până la astfel de gesturi. Cer UNPR să-şi retragă imediat banner-ul de acolo, iar inspectorul şcolar general să demită directorul acestei şcoli generale pentru că a permis ingerinţe politice într-o şcoală”, a spus Băişanu, citat de Mediafax.

El a subliniat că atunci când a văzut banner-ul UNPR şi-a adus aminte de perioada când era elev, iar în şcoală vedea peste tot chipul „Stejarului din Scorniceşti”, steagurile PCR sau stema PCR.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Petru Carcalete, a spus că a aflat de la ziarişti despre această situaţie.

„Vom analiza să vedem cum s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Carcalete.

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat că UNPR a fost sponsor al unui concurs organizat de Asociaţia judeţeană de nataţie.

Adauga un comentariu

*