Iulian Iancu, deputat PSD Bacau: „Întreţinerea va fi cu 300% mai scumpă iarna aceasta”

Întreţinerea va fi cu 300% mai scumpă iarna aceasta din cauza tăierii subvenţiilor la căldură.Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, a declarat pentru Antena 3 că întreţinerea se va scumpi în acest an cu 300%.

Iancu a precizat că acest lucru se întâmplă din cauza tăierii subvenţiilor la energie termică.

„Intrăm în iarnă într-o situaţie foarte delicată în ceea ce priveşte stocurile“, a avertizat Iancu.

„Obligaţia de a funcţiona masiv pe cărbune i-a determinat pe producători să-şi consume stocurile“, a mai spus Iancu.

Iancu a declarat telefonic la Antena 3 că a ajuns la concluzia că întreţinerea va fi cu 300% mai scumpă iarna aceasta în urma observării situaţiei din alte oraşe şi a discuţiei purtate la reuniunea operatorilor din domeniul energetic, care a avut loc miercuri.

„Preţul gazelor de import va modifica în această iarnă coşul de gaze naturale, respectiv tot ce este industrie, tot ce înseamnă agenţi economici în această ţară. Vom avea în coş 55% import, cu o creştere de 33%. Toate produsele de la lapte, pâine, până la apă caldă, căldură şi lumină din casele românilor vor creşte foarte mult”, a spus Iancu, în exclusivitate la „Sinteza zilei“, la începutul lunii octombrie.

„Procentele sunt de la 4%, la pâine, până la chiar 300%, la apă caldă şi căldură“, a declarat la acea vreme preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor.

Adauga un comentariu

*