Egalul neputintei : AEK – Steaua 1-1. Levi a demisionat. Vine Stan

Steaua rămâne fără victorie în grupa J din Europa League, după ce a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Nicosia, cu AEK Larnaka. Mrdakovic a deschis scorul pentru ciprioţi, iar Mihai Costea a egalat pentru roş-albaştrii, care au evoluat în inferioritate numerică în ultimele zece minute, Brandan fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Obligat să câştige după ce a obţinut o singură victorie în ultimele cinci meciuri, Levy a trimis pe teren o formulă de echipă fără mari surprize şi a cerut elevilor săi să stea sus, pentru a încerca să recupereze cât mai repede mingea. Tactica israelianului a funcţionat destul de bine în debutul partidei, Costea şi Tatu irosind ocazii importante, în timp ce Tănase a încercat vigilenţa lui Fortin cu un şut de la distanţă.

Odată cu trecerea timpului, gazdele au reuşit să echilibreze ostilităţile şi au îndrăznit mai mult, bazându-se în special pe viteza lateralilor Priso şi Kingsley, dar Stanca nu a avut de lucru, pentru că fundaşii stelişti au rezolvat fără probleme orice tentativă de atac a ciprioţilor. Ba mai mult, tot roş-albaştrii au fost mai aproape de gol, Fortin scoţând de sub bară lovitura de cap a lui Brandan.

După o perioadă de joc pe contre, finalul primei reprize a adus alte două şanse importante, câte una la fiecare poartă. Mai întâi Prepeliţă a păcălit pasul la offside al fundaşilor lui AEK, dar a tras pe lângă, pentru ca Priso, care a părut Usain Bolt pe lângă Latovlevic, să fie blocat excelent de Stanca în minutele de prelungire.

Partea a doua a început liniştit, dar partida a luat foc în minutul 59, când Priso a scăpat pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţii, iar Mrdakovic l-a păcălit pe Iliev şi a deschis scorul din două încercări. Replica Stelei a fost instantanee, Tănase şi Prepeliţă fiind aproape de egalare în minute consecutive.

După ce Mrdakovic a irosit şansa de a face 2-0, Bourceanu a recuperat în jumătatea adversă o minge care a sărit la Mihai Costea, iar atacantul roş-albaştrilor a driblat un fundaş şi l-a învins pe Fortin cu un şut plasat din interiorul careului, restabilind astfel egalitatea în minutul 65.

Steaua şi-a complicat singură misiunea şi şi-a micşorat şansele de a obţine victoria, după ce Brandan a primit două cartonaşe galbene într-un timp foarte scurt şi a fost eliminat cu nouă minute înainte de final. Ruben Perez a avut o şansă uriaşă de a marca şi de a aduce toate punctele gazdelor, în minutul 86, dar Stanca a intervenit din nou providenţial.

În celălalt meci al grupei, Schalke 04 a câştigat previzibil pe teren propriu, scor 3-1, în faţa israelienilor de la Maccabi Haifa. Golurile germanilor au fost marcate de Fuchs, de două ori, şi de spaniolul Jurado, pentru oaspeţi punctând Vered.

AEK: Fortin – Dimech, De Cler, van Dijk, Linssen, Skopelitis, Gonzalo Garcia (Ruben Perez 52), Mrdakovic (Pavlou 73), Demetriou, Priso, Kingsley (Pintado 60)

Steaua: Stanca – Emeghara (Martinovic 66), Iliev, Gardoş, Latovlevici, Brandan, Tănase (F. Costea 78), Prepeliţă (Bicfalvi 90+3), Bourceanu, M. Costea, Tatu.

Adauga un comentariu

*