Politistii, bataia de joc a guvernantilor

Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor. De asemnea, ministrul de interne a anuntat ca mii de politisti vor ramane si fara loc de munca. In plus, salariul maxim al unui politist va fi de 1.200 lei Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anunta si printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor. Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Toti angajatii MAI afectati de reducerea normei de hrana, un politist va castiga maximum 1.200 lei

Toti angajatii Ministerului Administratiei si Internelor vor fi afectati de reducerea normei de hrana de la 720 la 130 de lei, venitul lunar al unui angajat urmand sa ajunga la maximum 1.200 de lei. Liderul Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca reducerea normei de hrana, masura dispusa printr-un document emis de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas, va afecta peste 100.000 de persoane, adica pe toti angajatii ministerului.Dupa aceasta diminuare a veniturilor, un politist va castiga intre 800 si 1.200 de lei lunar. Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi „pentru”, 132 „impotriva” si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Igas:Am regandit tot acest concept de reorganizare. Suntem intr-o ampla evaluare pe toate directiile, armele. Sper ca pana vineri seara sa analizam toate organigramele, care vor fi imbunatatite privind flexibilitatea si actiunea cadrelor care lucreaza in directiile respective si sa comprimam si sa reducem din aparatul central. Cand vom finaliza aceste organigrame incercam ca din cei aflati azi in misiune sa nu facem diminuari

 

Viorel Hrebenciuc, deputat: „ E limpede ca PDL vrea cu orice pret sa-i dea afara pe politisti. Acestea sunt masuri abuzive care calca in picioare drepturile angajatului si care ii lasa pe politisti fara nicio protectie in fata intereselor si a subiectivitatii sefilor de la Interne.PDL doreste sa faca orice pentru a bulversa intreg sistemul de ordine publica inainte de alegeri.”

 

Gabriel Vlase, deputat :Am spus mereu ca sunt domenii sociale sensibile unde orice masura de reformare nu trebuie luata brutal. Actuala guvernare taie in carne vie in sanatate, in invatamant, in politie, fara sa tina cont de niste realitati ale acestor sisteme. La ce s-a anuntat in MAI, totul conduce catre ideea ca PDL face pasi sistematici pentru fraudarea alegerilor – unul dintre ele este tocmai acela de a slabi supravegherea acestora, prin concedierea politistilor si prin cresterea dependentei acestora de sefii sustinuti politic”

 

Catalin Mardare, senator:Ancheta demarata de Corpul de control al primului-ministru la MAI nu reprezinta decat forma de presiune si de invrajbire a politistilor impotriva politistilor. Se introduce vrajba in sistem: cei cu functii de conducere sunt presati sa vina cu liste de disponibilizari. Astfel, PDL incearca sa scape de raspunderea politica pentru distrugerea sistemului de siguranta publica”.

Comentarii

  1. Daca ofiterii si subofiterii de cariera din Politia Romana vor sta cu mainile incrucisate fara sa dea o lectie dura actualei conduceri de stat si mai cu seama celor din fruntea M.A.I. isi merita soarta fara drept de apel. Ceausescu a fost ucis pe nedrept. In fruntea tarii si chiar in fruntea institutiilor s-au inscaunat prin furt electoral toate haimanalele din societate, toti bisnitarii care pana in 1989 vindeau la colt de strada diferite produse aduse pe diferite cai din Occident sau mai stiu eu de unde. Trebuie sa se actioneze asa cum sa procedat in 1989, chiar si cu varsare de sange, altfel nu vom mai scapa de aceste hiene imputite. A venit momentul in care toti cei din sistemul bugetar trebuie sa-si uneasca fortele si sa actioneze cu fermitate. Le place membrilor din P.D.L. să facă haz din necazul romanului de rand. Cu manusi si vorbe de duh fata de acestia nu se mai poate trai in asta tara. Haideti fratilor, treziti-va din somnul acesta. A ajuns poporul roman cel mai idiot popor??? Pai cum sa stam cu miinile in san si sa nu facem nimic cand vezi ca acesti cretini ajunsi la putere isi bat joc de o intreaga natiune. Angajatii din aceasta tara nu trebuie sa mai aiba drepturi, numai obligatii ? Mai fratilor treziti-va si haideti sa-i linsam pe acesti nenorociti. Ganditi-va si la viitorul copiilor vostri.

  2. lasati-va umiliti politistilor mai departe… la fel si voi toti romanii… in curind romania se va chema basescia sau udrea

Adauga un comentariu

*