Prima editie a “Cupei Racaciuni”, o reusita!

Scoala 1 Racaciuni, in colaborare cu Primaria, AS Sportul Racaciuni si Institutul “Don Calabria” au organizat la sfarsitul saptamanii trecute prima editie a “Cupei Racaciuni” la fotbal si cros. Au participat elevi din clasele I – IV din Racaciuni. Invitata de onoare, echipa Scolii 1 Sascut, calificata la turneul final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar ce va avea loc la Falticeni.

Agitatie mare pe stadionul de fotbal din comuna Racaciuni, la sfarsitul saptamanii trecute. N-am gresit deloc atunci cand am scris “stadion”, deoarece, in cel mai scurt timp, vechiul teren de fotbal al comunei se va transforma intr-un adevarat stadion, cu tribune, vestiare moderne si chiar instalatie de nocturna! “Suntem aproape sa finalizam un proiect mai vechi. In acest fel, comuna Racaciuni va beneficia de un stadion cochet, unde tinerii isi vor putea petrece timpul liber in conditii optime”, spune Liucian Cheta, primarul comunei Racaciuni. “Suntem hotarati, impreuna cu Primaria si Consiliul Local, sa facem si o echipa de fotbal care sa reprezinte cu cinste culorile comunei”, adauga Marinica Dragastan, presedintele Organizatiei comunale PSD si presedintele Asociatiei Sportive Sportul Racaciuni, de fapt sufletul miscarii sportive din comuna.

Ca pe “Maracana”!

Profesorul Costel Solomon, fostul mare handbalist bacauan, seful catedrei de educatie fizica, a reusit sa aduca la aceasta prima editie a Cupei Racaciunui”, elevi si eleve din toate cele patru scoli ale comunei, care s-au intrecut la minifotbal si cros. Echipele de fotbal, alcatuite din elevi din clasele I – IV, reprezentand scolile 1 Racaciuni, nr. 2 Racaciuni, Gasteni, pregatite de prof. Costel Solomon, Gh. Doja, prof. Ovidiu Cusniliuc, au jucat sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar la final, clasamentul a consfintit victoria elervilor de la scoala 2 Racaciuni, urmati de scoala Gh. Doja si scoala 1 Racaciuni. O mentiune a fost acordata scolii Gasteni. Intrecerile aui fost viu disputate, s-a jucat cu multa ardoare, prilej pentru Marinica Dragastan sa se gandeasca la faptul ca n-ar fi rau sa organizeze o selectie si sa pregateasca o pepiniera pentru echipa de fotbal a comunei care, deocamndata, evolueaza in Liga a V-a a judetului.

Toti concurentii au trecut linia de sosire!

La intrecerile de cros, baieti si fete, au participat foarte multi elevi din celer patru scoli ale comunei. Ca un fapt ce trebuie mentionat este acela ca niciunul dintre cei care au luat startul n-au abandonat, toti reusind sa treaca linia de sosire! A contat mai mult alergarea propriu-zisa, decat obtinerea unui loc pe podium! La fete, prima care a trecut linia de sosire a fost Georgiana Feer (Scoala 2 Racaciuni), urmata de Madalina Dominte (Scoala 1 Racaciuni) si Andreea Lupu(Scoala 2 Racaciuni). Cel mai iute de picior, la baieti, a fost Ionut Enache (Scoala 1 Racaciuni), urmat de Cristinel Parciu (Scoala 2 Racaciuni) si Sergiu Paiu (Scoala Gasteni).

Oaspeti de seama

Aceasta prima editie a “Cupei Racaciuni” a fost onorata de prezenta unor oaspeti de seama ai comunei. In primul rand, de prof. Georgel Cojocaru si colaboratorii sai de la DLTS Bacau, care n-au venit cu mana goala, ci au adus pentru toti participantii dulciuri si diplome. Apoi de participarea “hors- concours” a echipei de minifotbal a Scolii 1 Sascut, insotita de prof. George Gruber si Eugen Luca, care in monentul aparitiei acestor randuri se afla la Falticeni, la turneul final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Printre “spectatori” a fost zarit si prof. Marian Ciudin, de la LPS Bacau, in incercarea de a descoperi noi talente, dar si de a cauta elevi pentru institutia de invatamant bacauana. La reusita acestei prime editii a “Cupei Racaciunii” si-au mai adus contributia, in afara primarului Lucian Cheta, prof. Gabriel Marandooiu, directorul Scolii 1 Racaciuni, viceprimarul Ionut Ciciu, prof. Costel Sava si invatatorul Gheorghe Roset, dar si sponsorul SC CIPARIS SRL Bacau si Institutul “Don Calabria”, cu sediul in Racaciuni.

Adauga un comentariu

*