Siguranţa cetăţenilor – prioritate a poliţiştilor în minivacanţa de 1 Mai

Poliţiştii băcăuani acţionează pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi ordine publică a manifestărilor dedicate sărbătoririi zilelor de 1 şi 2 Mai

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii și a Zilei Internaționale a Tineretului, în intervalul 30.04 – 02.05.2011, vor avea loc diferite manifestări cultural-distractive şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor specifice desfăşurate de structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.Poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat în localităţile urbane şi rurale, în special  în staţiuni turistice şi zone de agrement.În perioada menţionată, se vor intensifica acţiunile de patrulare pe mijloacele de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele din zona staţiunilor turistice. Au fost dispuse măsuri pentru realizarea unei prezențe active a agenţilor de poliţie rutieră pe căile de acces ce converg spre locurile de agrement, stațiunile turistice, principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens. Ei vor acţiona în scopul combaterii excesului de viteză, prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în municipiile Bacău şi Oneşti, precum şi pe arterele de circulaţie ce tranzitează judeţul Bacău spre Nordul Moldovei, ori spre staţiunile turistice din judeţ: Tg.Ocna şi Slănic-Moldova. Astfel în această perioadă toate formaţiunile teritoriale de poliţie rutieră vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.ecomandăm pe această cale conducătorilor auto:Adaptaţi  permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic! Acordaţi atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident! Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Discotecile şi barurile vor fi în atenţia poliţiştilor, care vor efectua activităţi punctuale în aceste locaţii şi vor sancţiona orice încălcare a legii. Vor fi atent monitorizate de poliţişti şi acele persoane  sau grupuri de persoane care prin comportament pot aduce atingere relaţiilor de convieţuire socială. Consumul de băuturi alcoolice poate conduce în anumite situaţii la sâvârşirea unor infracţiuni cu violenţă. Pentru a nu cădea victimă a unei astfel de infracţiuni poliţiştii recomandă: Nu proferaţi injurii şi nu încurajaţi violenţa, acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe! Nu vă faceţi singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave!  Evitaţi persoanele irascibile, puse pe harţă, evitaţi orice conflict cu acestea, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi! Nu daţi curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate!

Nu rămâneţi indiferent dacă sunteţi martor la comiterea unei infracţiuni. Reacţia publică imediată dezarmează infractorii. Nu uitaţi că puteţi fi oricând în postura de victimă şi atunci v-aţi dori să vă sară cineva în ajutor.  Recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze deîndată poliţia atunci când viaţa , sănătatea, siguranţa bunurilor lor  sau ale altora sunt puse în pericol, la apelul gratuit de urgenţă 112.

 

 

 

Adauga un comentariu

*