Cutremur de 4,9 gr/Richter resimtit si in Bacau

Seismul, cel mai mare din ultima perioadă, s-a simţit în mai multe oraşe. Cutremurul produs în această dimineaţă în Vrancea a fost resimţit Bacau, în multe zone din ţară şi chiar şi în Republica Moldova.Cutremurul a fost la 138 de metri adâncime şi a avut loc la ora 5.24
Directorul Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că nu se aşteaptă, în perioada următoare, la un cutremur de mari proporţii în România, dar se vor resimţi unele de intensitate medie.

„Cutremure pot fi şi în România, dar nu catastrofale, adică peste şapte grade. Dar ne putem aştepta la un seism puternic după 2020”, declara Mărmureanu de curând.

Cutremurul produs în această dimineaţă în Vrancea a fost resimţit în multe zone din ţară şi chiar şi în Republica Moldova.

„Am simţit şi eu cutremurul în Rahova. M-a luat din somn. Se mişca patul rău. Pe afară se auzeau alarmele maşinilor”, ne-a scris un cititor.

Un alt mesaj a venit de la Adela. ,,La Buzău s-a simiţit destul de tare. S-a auzit o pocnitură şi apoi patul a început să se mişte, dar nu a durat mult. Pe mine m-a mirat pocnitura care s-a auzit”, mai spune telespectatoarea. Dorina ne-a scris că locuieşte la casă, în comuna Leordeni, judeţul Argeş.

,,Zgomotul a fost mare la început, apoi am simţit două mişcări, una pe verticală, cealaltă pe orizontală. Pisica şi câinele s-au neliniştit şi au ieşit afară”, spune telespectatoarea.

Christian, din Republica Moldova, ne-a scris: ,,Am simţit cutremurul şi la Chişinău. Am crezut că a fost o iluzie, dar am deschis televizorul şi m-am convins că nu m-am înşelat.”

„Cutremurul s-a simţit destul de puternic în comuna Ciucorova din Tulcea. Afară, toate animalele erau agitate”, ne-a scris un alt cititor, mesaje similare fiind primite din Iași, Galați sau Călărași.

sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu

*