Controalele inspectorilor DSVSA Bacau

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacau au efectuat, în perioada 1.03  – 17. 03. 2011, un număr de 47 controale la unităţi din diferite domenii de activitate: igienă veterinară 24 de controale, sănătate şi bunăstare animală 5 controale şi siguranţa alimentelor 18 de controale.În urma verificărilor au fost aplicate 5  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3000 lei si 6 avertismente fiind confiscate 18 kg produse din carne.Categoriile de unităţi controlate au fost următoarele: depozite alimentare,    cantine scolare,  unităţi de creştere a bovinelor si suinelor, centre de colectare lapte, magazine alimentare, laboratoare de patiserie, fast food, mijloace de transport pentru animale, targuri de animale. În urma controalelor in unitatile verificate au fost constatate o serie de neconformităţi.

Deficienţe constatate în domeniul igienei si siguranţei alimentelor: etichetare necorespunzatoare, raionare necorespunzatoare, ustensile si echipamente uzate.

Deficienţe constatate în domeniul sanatatii si bunastarii animalelor: comercializarea de animale fara documente sanitare veterinare. In cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea  publica, consumatorii sunt rugati sa sune la telefoanele 0234/586233; 0234586372 –  DSVSA Bacau.

 

 

Adauga un comentariu

*