13 asistenţi medicali, cercetaţi în cazul Ghimiş

Cei 13 asistenţi medicali angajați ai Secției de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău sunt cercetați de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România (OAMMR) pentru a se stabili cine se face vinovat, pe lângă doctorul Iulian Ghimiș.

Este vorba despre favorizarea lui Jenică Mihăilescu (41 de ani), bărbatul care a stat în spital la capul Alexandrei Vranciu (20 de ani), iubita sa, după ce i-a dat foc în câmp la Săucești pe motiv că a întârziat la întâlnire.

În plus, ancheta vizează și dacă asistenții medicali se fac vinovați de neglijență în serviciu în cazul morții Aninei Albuț (31 de ani), femeia care a murit la Spitalul de Arși din Capitală, după ce a făcut septicemie și a intrat în comă de gradul IV la spitalul din Bacău.

“Fiecare vine cu varianta lui”

Președintele OAMMR, Minodora Chicea, afirmă că punerea cap la cap a probelor și declarațiilor adunate de la asistenții medicali nu este o muncă simplă, deoarece “fiecare vine cu varianta lui”. “Acum suntem în toiul discuțiilor și analizelor. Nu doar câțiva asistenți medicali, ci întreaga secție. Cazurile sunt ample și nu avem cum să finalizăm ancheta înaintea cele făcute de Colegiul Medicilor. Nu vrem să venim cu rezultatele înaintea medicilor”, a declarat președintele OAMMR.

Cele două dosare în care este implicat medicul Iulian Ghimiș, fostul șef al Secției de Arși, se află în atenția procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Minodora Chicea – PREȘEDINTE OAMMR

“Toți asistenții medicali ai Secției de Chirurgie Plastică sunt acum puși să dea declarații. Nu vom finaliza prea curând ancheta, că e foarte laborioasă. Însă, vrem să fie una corectă”

sursa: Inainte

Adauga un comentariu

*