Sindicatul poliţiştilor cere demisia lui Liviu Popa pentru declaraţiile făcute la adresa poliţiştilor

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cere demisia şefului IGPR, Liviu Popa, pentru declaraţiile publice „iresponsabile” făcute, vineri, la adresa poliţiştilor, susţinând că aceste are o „exprimare suburbană” şi un „comportament necorespunzător în serviciu”.Reprezentanţii SNPPC arată, vineri, într-un comunicat de presă, că şeful Poliţiei Române a manifestat un „comportament necorespunzător în serviciu (…) şi societate, fapt care a adus atingere onoarei şi probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei”, atitudine sancţionată de Legea 360/2002, precum şi de Ordinul MAI 400.

Aceştia reclamă „exprimarea suburbană” a şefului Poliţiei Române, care a afirmat că „sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi”, şi susţin că, prin aceste declaraţii, Liviu Popa s-a aliniat comportamentului recent avut de fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi de fostul secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu, „cadre superioare ale ierarhiei care au fost îndepărtate tocmai pentru declaraţii denigratoare de acelaşi fel”.

„Majoritatea poliţiştilor, personal onest şi dedicat profesiei, nu mai aşteaptă acum explicaţii de la Liviu Popa, cunoscând recentele sale manifestări cu prilejul prezenţei sale în mai multe inspectorate judeţene de poliţie, cu ocazia bilanţurilor anuale. Poliţiştii îşi manifestă, direct, îndoiala pentru calităţile sale manageriale, iar pentru repetatele expresii şi atitudini suburbane, SNPPC solicită, în numele membrilor săi, demisia lui Liviu Popa, şeful IGPR”, scriu reprezentanţii SNPPC în comunicat.

Sindicaliştii cer şi o poziţie oficială a ministrului Administraţiei şi Interne faţă de fondul şi forma declaraţiei publice a şefului Poliţiei Române.

„În mod concret, ultimul termen rezonabil pentru sancţionarea şefului IGPR ar trebui să fie miercuri, 2 februarie 2011, dată la care se va desfăşura bilanţul IGPR”, au precizat reprezentanţii SNPPC.

Şi liderul Sindicatului „Pro Lex”, Vasile Lincu, a spus, referitor la declaraţiile lui Liviu Popa, că ar trebui disponibilizaţi din Poliţie cei angajaţi pe bază de relaţii, pentru că mulţi nu au legătură cu munca de poliţie, însă şefii MAI şi IGPR nu au curajul să facă ordine în acest sens.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că „sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi” şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine.

Adauga un comentariu

*