Haos în Egipt: Protestatarii au incediat clădiri publice. Mohamed ElBaradei, arestat

Protestatarii egipteni au incendiat vineri clădiri publice din Cairo şi Alexandria, în cea de-a patra zi a manifestaţiilor împotriva regimului preşedintelui Hosni Mubarak. Coloane de fum se ridicau din clădirea guvernoratului din Alexandria, incendiată în urma confruntărilor între poliţişti şi manifestanţi, în timp ce mai mulţi protestatari au forţat intrarea unui comisariat de poliţie dintr-un alt cartier al oraşului.Zeci de persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor de vineri din centrul oraşului Cairo.

În a patra zi a protestelor împotriva regimului Hosni Mubarak, poliţia a utilizat gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă împotriva demonstranţilor. Tancurile armatei au fost trimise pe străzile din Cairo şi Alexandria.

Liderul opoziţiei egiptene Mohamed ElBaradei, plasat în arest la domiciliu

Liderul opoziţiei egiptene Mohamed ElBaradei, care a participat la manifestaţiile de la Cairo, a fost plasat în arest la domiciliu, a declarat o sursă din domeniul securităţii, citată de CNN.

În cursul zilei de vineri, ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace şi fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), fusese avertizat să nu părăsească o moschee din Cairo, unde a participat la rugăciune.

Anterior, el a fost udat cu tunurile de apă şi înconjurat de poliţie, după ce s-a alăturat protestatarilor pe străzile din oraş.

Adauga un comentariu

*