UEFA a pus la dispoziţia romanilor un numar gratuit unde pot oferi date antiblaturi : 0800.895.238

Forul de la Nyon a infiintat de putin timp o platforma-sperietoare impotriva coruptiei din fotbal, intitulata sugestiv  „Integrity”. Intrata in colimatorul UEFA dupa cazurile „Valiza” si „Penescu-CCA”, Romania s-a ales cu o linie telephonica speciala, cu apel netaxabil. Persoanele care detin informatii de culise despre meciuri aranjate, fapte de corupţie sau pariuri dubioase din competetiile noastre, si nu numai, sunt invitate sa le reclame la numarul 0800.895.238.

Se iau in calcul si anonimele

Sistemul este disponibil, deocamdata, in patru limbi, engleza, franceza, germana si rusa. La apel raspunde un expert UEFA, care pune citeva intrebari despre caz, apoi stocheaza informatiile. Apelantul nu este obligat sa-si divulge identitatea. La finalul convorbirii, reclamantul primeste un numar de inregistrare si isi alege o parola, cu ajutorul carora poate urmari desfasurarea anchetei pe contul sau personal, deschis pe site-ul https://uefa.integrityline.org.

UEFA ancheteaza doua meciuri

Mircea Sandu a dezvaluit ca FRF si UEFA ancheteaza doua partide din Liga a II-a, suspectate din cauza pariurilor. „Un meci s-a disputat in 2009, iar celalalt a fost in 2010”, a spus Sandu. Una dintre intalnirile in cauza este Snagov – Botosani. „Bravo, UEFA! Fara probe e insa frectie cu «Diana» la picior de lemn”, spune Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Alte linii telefonice gratuite anticoruptie

0800.806.806 – Fapte de coruptie comise de functionarii M.A.I.; 0800.895.133 – Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF); 0800.801.100 – Nereguli la Bacalaureat

700.000 de euro e suma pe care FRF a refuzat sa o plateasca pentru a se conecta la sistemul mondial de alarmare impotriva pariurilor dubioase.

Adauga un comentariu

*