Deputatul Liana Dumitrescu a murit la spital, la vârsta de 38 de ani

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă „Elias” din Bucureşti, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. Parlamentarul, în vârstă de doar 38 de ani, a făcut stop cardiac, iar medicii nu au mai reuşit să o salveze.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, citaţi de sursa precizată, Liana Dumitrescu a intrat în stop cardiac la ora 8:45. Medicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, însă, în ciuda eforturilor depuse, inima pacientei nu a mai repornit. Decesul a fost declarat în jurul orei 9:30.

Liana Dumitrescu, deputat din partea minorităţii macedonene, a suferit pe 18 ianuarie un atac cerebral, cu două zile înainte de a împlini vârsta de 38 de ani. Parlamentarul a ajuns la spital în stare gravă, iar a doua zi a fost operată.Potrivit colegilor, Liana Dumitrescu ar fi căzut pur şi simplu din picioare după ce căteva ore înainte s-a plâns de dureri de cap. În timpul operaţiei la care a fost supusă, medicii au încercat să îndepărteze cheagul de sânge care s-a format în urma atacului vascular. Aceştia au rămas însă extrem de rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Boală cerebrală rară

Managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, declara în urmă cu două zile că deputatul a avut o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică.

La rândul său, profesorul Ovidiu Băjenaru, şeful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care a fost solicitat să facă parte din echipa care o consulta pe Liana Dumitrescu, susţinea că, în cariera lui de aproape patru decenii, a întâlnit doar patru-cinci cazuri din această boală care să aibă o astfel de evoluţie.

Pe perioada spitalizării, medicii au cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialişti din Austria, Franţa şi din alte ţări, unde au trimis dosarul pacientei pentru a fi analizat. Răspunsul primit a fost că ceea ce s-a făcut în România este ceea ce s-ar fi făcut în orice clinică din străinătate.

Liana Dumitrescu, în Camera Deputaţilor din 1997

Liana Dumitrescu s-a născut pe 20 ianuarie 1973 în Craiova. De profesie jurist, ea a fost aleasă deputat de Neamţ, în 2008, din partea Asociaţiei Macedonenilor din România.

Liana Dumitrescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1996. Activitatea sa în Camera Deputaţilor a început în anul 1997, ca expert, şi a continuat până în 2004, timp în care a fost consilier şi şef de birou în Cameră.

În anul 2000, Dumitrescu s-a înscris în Asociaţia Macedonenilor din România. Trei ani mai târziu, ea a fost aleasă vicepreşedinte al acestei Asociaţii.

Între 2001 şi 2004, Liana Dumitrescu a fost director la Editura şi la Publicaţia Macedoneanul. Deputatul era, de asemenea, membru în Fundaţiile Armonia şi Civitas.

Adauga un comentariu

*