Preşedintele CJ Argeş, acuzat de luare de mită de la Cornel Penescu şi trafic de influenţă

Şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene.Potrivit unor surse judiciare, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu.

Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.

De asemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentru fraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de uro, precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de aproximativ patru ore la sediul Serviciului Teritorial DNA Piteşti şi au fost făcute percheziţii atât la biroul acestuia, cât şi la locuinţa sa din municipiul Piteşti.

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai multe dosare de corupţie, unul dintre ele vizând corupţia din arbitraj şi în care este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă. În acest caz, Penescu s-a aflat în arest timp de aproximativ nouă luni. Într-un alt dosar, Penescu a fost trimis în judecată alături de fostul primar al Craiovei Antonie Solomon.

În octombrie 2009, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost audiat la DNA Piteşti în legătură cu un contract încheiat de CJ în anul 2006 cu societatea Pic, patronată de omul de afaceri Cornel Penescu, care la acea vreme se afla în arest.

Ulterior, el a explicat că audierile au legătură cu un contract încheiat în 2006 cu societatea Pic, patronată de Cornel Penescu, privind achiziţionarea a 1.500 de pachete cu cadouri de Crăciun pentru salariaţii Consiliului Judeţean (CJ) şi a 1.500 de pachete pentru căminele de copii.

„Mi s-au pus întrebări legate de acel contract, pentru că acolo s-a găsit o discuţie telefonică a mea cu domnul Penescu. Poate că am zis să mai sponsorizeze cu nişte pachete în plus, poate că această solicitare se poate pune în discuţie în această situaţie, dar nu am dus acasă acele pachete. Voi duce la DNA toată documentaţia solicitată, pentru a lămuri această situaţie, nu am greşit cu nimic în acel caz. Suntem funcţionari publici şi trebuie să ne încadrăm într-o normalitate. Trebuie şi este normal să dai explicaţii când este vorba despre cheltuirea banului public. Nu consider asta o jignire sau o umilinţă”, declara Constantin Nicolescu.

Adauga un comentariu

*