Gerul pune stăpânire pe România: Minus 23 de grade la Bacau. Vezi prognoza meteo

Ger de crapă pietrele. Așa a fost noaptea trecută în Capitală și așa se anunță și zilele care urmează, în cea mai mare parte a țării. În noaptea de marți spre miercuri, mercurul din termometre a ajuns până la minus 25 de grade, la Întorsătura Buzăului. Gerul a pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din România, fiind înregistrate temperaturi cuprinse între -10 şi -20 de grade.

În Bucureşti, temperatura a scăzut sub minus 10 grade Celsius. Autorităţile din Capitală au adunat de pe străzi persoanele fără adăpost şi le-au cazat în centrele special. Primăria a creat un adăpost special pentru persoanele care nu au o locuinţă şi ar fi trebuit să stea pe stradă, în ger. Cei aduşi aici de echipele de asistenţă socială beneficiază de un pat cald, de îngrijiri medicale şi de trei mese pe zi.

Cu gerul s-au confruntat şi locuitorii din Târgu Jiu. Meteorologii spun că şi nopţile care urmează vor fi deosebit de geroase.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

MIERCURI (26 ianuarie)

Vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în nord-vestul şi vestul ţãrii, unde local va ninge slab. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi numai izolat va fulgui, dar local va fi ceaţã asociatã cu chiciurã, mai ales în zonele joase din sud şi din est. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai scãzute în depresiuni, iar cele minime se vor situa, în general, între -16 şi -6 grade. Presiunea atmosferică va creşte uşor în a doua parte a intervalului.

JOI (27 ianuarie)

Vremea se va menţine rece, local geroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va prezenta înnorãri în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde local va ninge slab. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar se va semnala ceaţã pe arii restrânse în zonele joase, la începutul şi sfârşitul intervalului. Temperatura aerului va creşte uşor, mai ales la deal şi la munte, astfel încât valorile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -14 şi -4 grade. Presiunea atmosferică va mai creşte usor în regiunile sudice şi estice.

VINERI (28 ianuarie)

Vremea va fi predominant închisã. Va ninge local în sud-vestul ţãrii şi numai izolat în rest. Vântul va avea unele intensificãri în Dobrogea şi Bãrãgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, mai ales în regiunile estice şi centrale.

Adauga un comentariu

*