Şerban Huidu este în continuare la Terapie Intensivă. Realizatorul TV se simte bine şi glumeşte

Şerban Huidu a rămas internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Innsbruk, deşi era prevăzut ca acesta să fie mutat într-un salon în cursul zilei de marţi, însă realizatorul TV se simte bine şi medicii sunt mulţumiţi de modul în care evoluează starea lui.Mutarea lui Şerban Huidu de la Terapie Intensivă a fost amânată, potrivit informaţiilor prezentate în jurnalul de ştiri de la ora 18.00 de la Prima TV.

Realizatorul TV ar fi trebuit să fie transferat marţi într-o rezervă a spitalului din Innsbruk, însă medicii au fost de părere că nu este încă momentul pentru ca Huidu să fie mutat. Totuşi, Şerban Huidu se simte bine, glumeşte şi abia aşteaptă să părăsească spitalul.

Alături de acesta se află în continuare soţia sa, Cristina, şi fratele lui, Vlad. Aceştia îl vizitează pe Şerban Huidu la intervale scurte de timp, pentru a nu-l obosi.

„Este în continuare la Terapie Intensivă, dar într-o zonă mai liniştită (…) Am fost la el, am făcut nişte glumiţe, e ok. Este o evoluţie extraordinar de bună de ieri până azi. Vorbeşte, face glume, răspunde la glume. Mănâncă, bea, e foarte agitat, se mişcă în continuu şi vrea să se dea jos din pat”, a declarat Vlad Huidu. El a precizat că fratele lui, Şerban, a răspuns foarte bine la toate testele. „Medicii sunt extrem de mulţumiţi de cum evoluează starea lui”, a mai spus Vlad Huidu.

Luni, se anunţase printr-un buletin remis de medici că Huidu va fi mutat în cursul zilei de la Terapie Intensivă într-un salon al secţiei de Neurologie a spitalului.

Potrivit medicilor, recuperarea ar putea dura între două săptămâni şi o lună. Huidu va rămâne internat cel puţin două săptămâni, dar recuperarea sa completă ar putea dura câteva luni.

De asemenea, medicii au precizat că Huidu se recuperează foarte rapid, dar că este în continuare slăbit.

Realizatorul TV Şerban Huidu a ieşit, sâmbătă, din coma indusă, s-a ridicat pe pat şi a vorbit cu familia şi cu medicii Spitalului Universitar din Innsbruck, anunţa, în acea zi, Prima TV.

„E minunat să îl văd că poate vorbi. Se poarte ridica, vorbeşte, comunică bine cu doctorii şi cu personalul medical. A întrebat de copii”, a declarat Cristina Huidu, soţia realizatorului TV, într-un material difuzat sâmbătă, la ora 18.00, de postul de televiziune Prima TV.

Unul dintre medicii care îl tratează pe Şerban Huidu preciza că situaţia medicală a acestuia este foarte bună şi că sunt aşteptate rezultatele unor noi analize.

Miercuri, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare de comă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii. El a fost menţinut în stare de comă indusă, pentru a i se face investigaţii medicale.

Lui Huidu i s-a făcut, joi dimineaţă, o tomografie computerizată, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene, spunea, joi, într-o conferinţă de presă, medicul Erich Schumtzhard. El preciza atunci că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă şi că medicii vor începe treptat să îl trezească din comă.

Mihai Găinuşă, care a mers la Spitalul Universitar din Innsbruck să îşi viziteze colegul, spunea, joi seară, că acesta a fost detubat, şi-a recunoscut soţia şi sigur se va face bine.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Innsbruck anunţa, vineri, că medicii care îl îngrijesc pe Şerban Huidu au început să îl scoată din coma indusă, reducându-i treptat medicaţia care îl ţinea în această stare. Dacă nu apar complicaţii, medicii vor decide cât timp va mai rămâne internat Huidu sau dacă se pune problema unui transfer pentru tratament la o altă clinică.

Conform medicilor, refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune „de săptămâni”, însă personalul medical s-a declarat optimist.

Adauga un comentariu

*