Sinistrati umiliti de Guvern

Guvernul Romaniei a aprobat o hotarare prin care a alocat bani din Fondul de rezerva bugetara unor unitati administrativ teritoriale din diferite judete ale tarii, pentru finantarea unor cheltuieli de refacere a infrastructurii locale a cartei capacitate functionala a fost afectata de fenomenele hidrometeorologice. Pentru judetul Bacau au fost alese 22 de comune. Din pacate, pe lista Guvernului s-au aflat doar cele care au primar pedelist sau al caror primar simpatizeaza cu PDL!  Nu s-a tinut cont deloc de realitatea din comunele afectate de aceste fenomene!

Sumele au fost alocate strict pe criterii politice, este parerea conducerii PSD din judetul Bacau. Social-democratii bacauani acuza faptul ca, in ciuda faptului ca  Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a intocmit o lista cu aproximativ 80 de comune afectate de inundatii, de la Guvern au primit finantare doar 22. Ceea ce pare strigator la cer este faptul ca, desi unele comune nu au fost afectate de inundatii, au primit sume cuprinse intre 1,5 si 3 miliarde lei vechi! Conducerea Consiliului Judetean Bacau considera ca pe lista sunt mai multi primari PD-L, primari care baleaza intre PNL si PD-L, respectiv primari PNL care au lucrari cu firmele din zona PD-L. Mai exista un total de 45 de comune, afectate la inundatii, dar care nu au primit niciun leu.

Cele 22 portocalii de comune au primit 30 de miliarde lei vechi de la Guvern prin HG nr. 919, din 30 august 2010. Cea mai importanta suma a revenit comunei Agas, care a primit trei miliarde lei vechi, iar cea mai mica , Primariei Plopana,  300 de milioane lei vechi. (Dan M., Cristi A., St. O.)

Lista celor 22  de comune

Agas (PDL)  – 300 mii lei,

Ardeoani(PDL)   – 20 mii lei,

Blagesti (PNL) – 200 mii lei,

Brusturoasa(PDL)   – 300 mii lei,

Dofteana (PDL)  – 200 mii lei,

Filipeni (PDL)  – 102 mii lei,

Filipesti(PDL)   – 43 mii lei,

Ghimes Faget(PDL)   – 100 mii lei,

Gura Vaii(PNL)  – 301 mii lei,

Horgesti(PDL)   – 150 mii lei,

Izvoru Berheciului – 100 mii lei,

Lipova (PNL) – 55 mii lei,

Luizi Calugara (PDL)  – 61 mii lei,

Magura(PDL)   – 85 mii lei,

Parjol(PNL) – 208 mii lei,

Plopana (PDL)  – 30 mii lei,

Poduri(PDL)   – 50 mii lei,

Prajesti(PNL)  – 100 mii lei,

Rachitoasa (PNL) – 70 mii lei,

Scorteni(PNL) – 120 mii lei,

Stanisesti (PNL) – 150 mii le,

Traian(PDL)   – 75 mii lei.

Gabriel Vlase, deputat PSD: „ Felul in care s-au alocat aceste ajutoare financiare este de-a dreptul strigator la cer. Ce vina au oamenii carora apele le-au luat tot dar traiesc in localitati unde culoarea politica a primarului nu coincide cu cea a guvernantilor? Asemenea lucruri nu s-au intamplat niciodata pana acum. Chiar daca e dur ce va declar, consider ca aceasta atitudine reprezinta bataie de joc la adresa bunului simt.  Un act administrativ fata de care Guvernul care a girat o asemenea magarie nu are nicio scuza”.

Catalin Mardare, senator PSD: Fara comentarii. Guvernanti care nu inteleg ca trebuie sa se ocupe de soarta tuturor romanilor, ca sunt de fapt Guvernul Romaniei, nu doar al localitatilor PDL. O decizie prin care cei din PDL demonstreaza ca nu le pasa de cei napastruiti de soarta. E cumea absurdului, sa dea bani in comune unde nu au fost inundatii iar acolo unde oamenii au ramas fara case sa nu se aloce niciun leu…

Dorian Pocovnicu, consilier judetean: „Va spun sincer ca in momentul in care am primit aceasta informatie am crezut ca undeva e o scapare care va fi remediata ulterior. E o jignire publica adusa de Guvernul Boc sinistratilor din judetul Bacau. Oricum nu e prima oara cand se intampla asa ceva. In mod normal, ar trebui ca miile de sinitrati din Margineni, Asau sau Palanca sa se mute de maine pe termen nelimitat in fata Palatului Victoria.

Adauga un comentariu

*