„Alege viata”, o nouă acţiune a Poliţiei Rutiere

Astazi, 28 august, în intervalul orar 16,00-21,00, la nivel naţional, vor fi organizate acţiuni pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor. Pentru monitorizarea traficului vor fi folosite toate aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotarea poliţiei. La acţiuni vor fi angrenate efective mărite, poliţişti de la rutieră, dar şi de ordine publică, fiind folosite toate radarele din dotare. Acestea vor fi aplasate în sistem cascadă în zonele cu risc ridicat de accidente pe fondul vitezei nelegale, precum şi pe acele tronsoane de drum pe care, datorită configuraţiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză legal admisă. Obiectivul acestor acţiuni îl constituie reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză.

Acţiunea continuă seria activităţilor declanşate la nivel naţional sub genericul „Alege Viaţa!” pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie, fiind de asemenea prevăzută şi în calendarul operaţiunilor desfăşurate la nivel european, sub egida TISPOL.  Viteza de deplasare a autovehiculelor reprezintă, la nivel european, una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

Astfel, în perioada 23-29 august, poliţiile rutiere membre TISPOL acţionează pentru descurajarea conducătorilor auto care încalcă normele legale privind regimul legal de viteză.

Adauga un comentariu

*