Viceprimar PSD decapitat!

Primarul PD-Lal comunei Nicolae Balcescu, Anton Siler, a reusit sa obtina din partea unui Consiliu Local amorf, demiterea viceprimarului PSD, Anton Dobos, pentru niste motive puerile. Nu numai ca motrivele sunt ridicole, dar pedelistul din fruntea comunei nici nu cunoaste legea! Si alaturi de el, si consilierii locali manipulati de un primar care nu se poate lauda ca ar fi facutr ceva in comuna. Bun, bineinteles!

Primarul comunei Nicolae Balcescu, Anton Siler, de sorginte pedelista, si-a vazut joi la pranz, visul cu ochii! L-a demis pe viceprimarul Anton Dobos, membru PSD.  Daca totul s-ar fi desfasurat in conditii legii, nimeni n-ar fi avut cev a de comentat. Numai ca Anton Siler si consilierii sai au dovedit ca habar n-au de lege, nu cunosc prevederile acesteia. Intr-o sedinta de Consiliu Local la care au participat 13 consilieri, s-a supus la vot propunerea primarului de a fi demis viceprimarul Anton Dobos, pentru vreo 11 motive. Ba ca ar fi tolerat comportamentul sefului cu furnizarea apei la Valea Seaca, ba ca ar fi dovedit dezinteres fata de curatenia din comuna, ba ca n-ar fi prezentat un raport asupra activitatii sale, ba ca n-ar fi incercat sa-si lamureasca un coleg de partid, consilier local, sa vina la sedinte, ba ca n-ar fi respectat anumite termene pentru unele masuri, ba ca ar fi aprobat o reducere de impozit ilegal, ba ca angajatii din subordinea sa umblau in stare dce ebrietate, ba ca n-ar fi luat masuri impotriva cetatenilor care nu si-au curatat santul, ba ca n-ar fi intocmit niciun proiect de hotarare in folosul obstei, sau ca ar fi fost implicat intr-un scandal care a ajuns in paginile ziarelor, sifonand imaginea comunei. Ei bine, pentru aceste motive “temeinice”, viceprimarul Anton Dobos, prin votul a 12 consilieri locali fata de unul contra, a fost demis!

Ilegalitati cu duiumul

Primarul Anton Siler, prin felul in care a procedat, se pare ca nu prea este la curent cu legile care guverneaza aceasta tara. In primul rand, conform legii, “motivele care justifica propunerea primarului trebuie aduse la cunostinta consilierilor locali cu cinci zile inainte de sedinta, fiind temeinice”. Lucru inexistent. Art. 69. din Legea 393/2004, Statutul alesilor locali, intrata in vigoare din aprilie 2009, spune clar: “schimbarea viceprimarului se face pentru abateri grave si repetate savarsite in exercitarea mandatului de viceprimar si se pot aplica urmatoareloe masuri: a) mustrare; b)avertisment; c) diminuarea indemnizatiei cu 5 – 10 la suta pe 1 – 3 luni; d) eliberarea din functie”. Ei bine, primarul a trecut direct la ultima sanctiune, ignorand chiar legea dupa care conduce, chipurile, comuna! Apoi, art. 69, alin. 4, din aceeasi Lege 393, arata ca “aplicarea sanctiunilor de la literele c) si d) poate fi facuta numai daca se face dovada ca viceprimarul a incalcat Constitutia, celelalte legi ale tarii sau a prejudiciat interesele  tarii, unitatii administrativ-teritoriale sau ale locuitorilor”.

Demis in lipsa

De la sedinta Consiliului Local a lipsit chiar cel care urma sa fie sanctionat, viceprimarul Anton Dobos. Acesta se afla in concediu medical, cu acte in regula, indiferent de speculatiile primarului si ale sustinatorilor sai. Iata insa ce spune Legea 53/2003, Codul Muncii, de care iarasi primarul n-are habar. “Art. 60: “concedierea salariatilor nu poate fi dispusa : a)pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prein certificat medical conform legii…” . E grea si meseria asta de primar, mai ales cand esti pe langa lege!

“Voi contesta masura”

Contactat telefonic, viceprimarul Anton Dobos ne-a comunicat ca va contesta masura luata in sedinta de Consiliu Local pe care o considera lipsita de temeinicie. “Sunt in concediu medical, din acest motiv n-am participat la sedinta. Voi contesata decizia dupa ce mi se va comunica. O consider aberanta”, a declarat Anton Dobos.

Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. ilegalitati cu duiumul zici la cine hai sa ne amintim cine e dobos!!!!!!

  2. e ilegal tot

  3. …de ce am impresia ca se incep „curateniile de toamna”…nu este un caz fara precedent, totusi de actualitate

Adauga un comentariu

*