Animale lasate in libertate

Eliberat ca sa ucida

Trei copii mici ramasi fara mama! Cercetat pentru trafic de persoane, dar considerat a nu fi pericol public de catre judecatori,  Benoni Pavaloaie si-a ucis sotia in bataie. Acum un an a incercat sa-si vanda copiii, pentru organe, dar i s-a permis sa fie liber. Duminica noaptea, de fata cu cei trei minori, si-a omorat sotia cu sange rece.

Procurorii DIICOT  si politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau au organizat, in martie 2009,  un flagrant in ceea ce-i privea pe doi barbati din satul Ciuturesti, comuna Odobesti, care intentionau sa-si vanda copiii pentru 12.000 euro. Benoni Pavaloaie si Costel Nour vroiau sa-si vanda, fiecare, cate un copil traficantilor de organe. Un flagrant pus la cale de politisti, dar si de unii reprezentanti ai mass-media, a facut ca barbatii sa fie surprinsi asteptand sa incaseze restul de 6.000 de euro, dupa ce trecusera pe la notariat, unde declarasera ca sunt de acord sa-si vanda  copiii, primind  „avans” cate 6.000 euro. Prima intrebare, de bun simt. Oare acel notar care a incheiat actul, daca l-a incheiat, chiar nu a avut nicio tresarire? N-avea copii, nu-si dadea seama la ce sunt expusi minorii? Sau era interesat numai de comision? Se pare ca da. Prinsi in flagrant, Benoni si Costel le-au declarat politistilor ca vroiau sa-si vanda copiii pentru  un trai mai bun. Pentru cine, mai bun? Pentru ei, desigur, nu pentru copii! A doua intrebare. Oare, in instigarea celor doi spre acel act josnic, n-au contribuit si cei care erau amatori de un subiect gras, de senzatii tari? Sau cei care au inscenat flagrantul? Pentru ca a parut o inscenare de cea mai joasa speta. Poate si de aceea, dupa mai bine de un an de la constatarea flagrantului, procurorii n-au luat nicio masura impotriva celor doi barbati din Ciuturesti. Pana atunci, in Ciuturesti doar se discuta despre unii care ar dori si nu ca ar vrea sa faca un ban pe spatele copiilor! Si s-a profitat de caracterul slab, de incultura unor oameni macinati de saracie.

Un „om” intre „oameni”…

Si a trecut un an. Eliberat prin bunavointa unor judecatori care nu l-au considerat pericol public, Benoni Pavaloaie a trecut la corectii fizice administrate sotiei sale Oana, de 22 de ani. Vecinii spun, acum, dupa consumarea faptei, ca barbatul isi batea sotia aproape in fiecare zi, probabil, din gelozie, dar cu siguranta din cauza bauturii. Insa nimeni n-a schitat vreun gest, nimeni n-a anuntat politia, nedorind sa se amestece in familia celor doi. O fac acum, dupa ce Oana a fost facuta zob de Benoni. Omorul a avut loc in noaptea de duminica spre luni. Ceea ce e mai tragic e ca cei trei copii, cu varste intre un an si patru ani, au asistat la  intreg „spectacolul”, dupa care au fost pusi sa doarma langa mama decedata. Asa i-au gasit politistii in miez de noapte.  Va putea vreodata cineva sa vindece trauma pshihica suferita de micuti?

Preluati de DGSAPC

Cei trei copii ai familiei Pavaloaie au fost preluati in regim de urgenta de catre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau. „Mama micutilor a fost omorata, chiar sub ochii acestora, de catre tatal lor. Copiii sunt in stare de soc, necesitand suport psihologic de urgenta. Ancheta sociala este in desfasurare si, cel putin pana la depasirea situatiei critice in care se afla, copiii vor fi ocrotiti in cadrul DGASPC Bacau. Minorul de un an va fi ocrotit la un asistent maternal profesionist, iar celilalti doi frati intr-un centru rezidential. Daca, in momentul finalizarii anchetei sociale, se vor identifica, in randul membrilor familiei largite, alternative care sa corespunda nevoilor reale ale copiilor, se va proceda la reintegrarea lor. In caz contrar, cei trei frati vor fi ocrotiti de DGASPC Bacau”,  a declarat Alina Iftode, purtator de cuvant la DGASPAC Bacau.

Recidivistul uitat in sertarele politiei

Benoni Pavaloaie figureaza in evidentele Postului de Politie din comuna ca recidivist pentru infractiuni de furt, fiind cercetat pentru trafic de persoane. Era supravegheat cumva de politisti? I s-a acordat vreo „atentie” deosebita? Si-a ucis sotia cu lovituri de pumni, picioare si corpuri contondente, pe fondul consumului de alcool si al geloziei. Asa spun procurorii. A fost retinut pentru omor calificat. Risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 15 si 25 ani. Din pacate, toata lumea, aici incluzand oirganele de ancheta si autorit’atile locale s-au spalat pe maini dupa ce, in martie 2009, lui Benoni Pavaloaie ii fusese intocmit dosar pen al pentru trafic de persoane. O incadrare juridica departe insa de ceea ce inseamna, in realitate, adevaratul trrafic de persoane. S-a ezitat mult pana a se face incadrarea faptei celor doi, oscilandu-se intre „trafic de persoane” si „trafic de organe”. Ce-a iesit? S-a vazut. De un an, Pavaloaie umbla liber, atat era de periculos, se duce la munca in alte judete, isi bate sotia cu regularitate, isi abandoneaza copiii. Ce-au facut vecinii? Nimic. S-au multumit sa dea declaratii pe micul ecran interesandu-se mai mult „cand se televizeaza”, decat daca s-a luat sau se vor lua masuri. Nici cand au auzit tipete in casa lui Pavaloaie n-au alertat Postul de politie. La randul lor, oamenii legii aveau prea multe treburi pe cap pentru a mai umbla la dosarele din sertare si a se intreba ce-o mai fi facand Pavaloaie! Din toata povestea de la Ciuturesti vor avea de suferit incomensurabil  doar copiii, eternii nevinovati si victime ale inconstientei parintilor sau a celor din jurul lor.

Dan MINDIRIGIU

Adauga un comentariu

*