Face din săpun statuia Mădălinei Manole

Sculptorul Valentin Caracudovici vrea să intre în Cartea Recordurilor cu proiectul său de suflet

Are 56 de ani şi e pasionat de sculptura în săpun. Valentin Caracudovici lucrează acum la proiectul său de suflet: o sculptură de un metru înălţime care să o înfăţişeze pe cea căreia îi place să-i spună „Îngerul”, Mădălina Manole.
Despre Valentin Caracudovici (56 ani) se poate spune, fără exagerare, că are sculptura în sânge. De la figurine de mici dimensiuni, până la statuete care ating până la 15-20 cm lungime, atelierul din zona Hala Traian al lui „nea Vali”, cum este alintat artistul de către cunoscuţi, este plin ochi de sculpturi din săpun.

Despre ultimul său proiect, început în urmă cu patru zile, spune că este „foarte ambiţios”.

„E vorba despre o sculptură din săpun, înaltă de un metru şi lată de 60 cm, care o înfăţişează pe Mădălina Manole ţinând o cală în mână. Dimensiunile vor fi de departe cele mai mari întâlnite până acum. Există un obiect de artă, realizat tot din săpun, înalt de 40 de cm, care figurează în „Cartea recordurilor” ca fiind cel mai mare. Dacă voi reuşi să duc la bun sfârşit această sculptură voi depăşi vechiul record”, ne-a spus artistul.

Pentru acest proiect, Valentin va folosi peste 20 de kg de material, săpun amestecat cu miez de pâine. Sursa de inspiraţie pe care o foloseşte, atunci când vine vorba despre chipul Mădălinei Manole, este revista „OK!”.

„Am cumpărat revista dedicată memoriei „Îngerului”, cum îmi place mie să-i spun Mădălinei, special pentru a mă inspira din fotografiile publicate”, ne-a dezvăluit nea Vali.

Adauga un comentariu

*