Udrea răspunde acuzaţiilor legate de noul brand: „Suntem în deplină legalitate”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministerul pe care îl conduce se află într-o situaţie legală în ceea ce priveşte noul brand turistic al României, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la asemănările dintre logoul noului brand şi cel al unei companii de transport britanice.

„Acest produs a fost achiziţionat în urma unei licitaţii publice de la o mare companie de branding din lume, o companie care a făcut multe branduri de ţară, printre care v-aş aminti Spania, Grecia, Croaţia, Chile, Cuba, Bolivia, Guatemala, Argentina, Angora. Din punctul nostru de vedere, am cumpărat acest produs, ne-a fost predat cu toate drepturile de autor şi cu garanţia că cel care ni l-a creat şi ni l-a predat, la rândul lui avea toate drepturile de proprietate asupra produsului în întregul lui”, a explicat Elena Udrea.

„Din punctul nostru de vedere, suntem în deplină legalitate în ceea ce priveşte brandul turistic al României. (…) Cred că ministerul este într-o situaţie legală, n-aş putea eu să vă răspund cum s-a lucrat la acest brand”, a mai spus Udrea.

Precizările ministrului român vin după ce presa a sesizat faptul că logoul noului brand turistic este aproape identic cu cel folosit de o companie de transport britanică şi că poate fi cumpărat de pe Internet pentru o sumă modică.

Sursa ANTENA3.RO

Adauga un comentariu

*