Normele Codului Fiscal ar putea fi adoptate luni într-o şedinţă extraordinară de Guvern

Guvernul a decis ca normele metodologice de aplicare a recentelor modificări la Codul Fiscal, prin care a fost extinsă baza de impozitare, să nu fie deocamdată adoptate, ci prezentate în dezbatere publică de către Ministerul Finanţelor. Normele ar putea fi adoptate luni, 2 august, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Guvern.

„Normele au fost discutate şi s-a decis să fie puse în dezbatere publică, urmând să fie adoptate ulterior de Guvern”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, citată de Mediafax. Aceasta a adăugat că Guvernul urmează să se reunească luni în şedinţă pentru a adopta normele.

Potrivit noului proiect de norme, plata contribuţiilor individuale de asigurări sociale şi de asigurări pentru şomaj va fi impusă şi persoanelor cu venituri de natură profesională pentru care asigurarea în sistemul asigurărilor pentru şomaj este în prezent facultativă.

Modificările efectuate asupra Codului Fiscal presupun ca orice venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, să se impoziteaze cu cota de impozit pe venit şi contribuţii individuale de asigurări sociale, asigurări sociale de sănătate şi asigurări de şomaj.

Sursa ANTENA3.RO

Adauga un comentariu

*