Premiile Filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor

Miercuri la pranz, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” au fost decernate premiile Filialei Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania, pentru volumele aparute in anul 2009. Juriul editiei 2010 (format din Adrian Dinu Rachieru – presedinte, Alexandru Dobrescu, Ovidiu Genaru, Dan Persa, Dan Bogdan Hanu) a decis premiantii: PROZA – „Gresia albastra” de Viorel Savin, „Purtatorul de cruce” de Gheorghe Neagu, „Suburbii municipale”  de Emilian Marcu; POEZIE – „Memoria pasilor” de Nicolae Pogonaru, „Dincolo de semn” de Nicolai Taicutu, „Fanjtanarul din stele” de Nicolae Mihai; CRITICA – ESEU –  „”Jurnal teatral” de Bogdan Ulmu, „Generatii – Dialoguri necesare” de Culita Ioan Usurelu; PUBLICISTICA – „Un expirat in Agora” de Victor Mitocaru; UMOR – „Semnalul de alarma” (epigrame alese) de Vasile Larco. Conducerea Filialei Bacau a U.S.R. (presedinte, scriitorul Calistrat Costin) a instituit la actuala edite a premiilor Diploma de onoare pe anul 2009, care a fost oferita scriitorilor Stefania Oprescu – pentru volumul „Delir in curcubeu si alte poezii”, Vasile Sevastre Ghican – pentru volumul „Prisaca din inima verii”, Vasile Ghica – „Perdafuri” (aforisme in do minor), Traian Draganescu – „Reinvierea lumii”, George Codrescu – „Lecturi neconventionale” si Petre Isachi – „Autoportret in oglinda”.

Comentarii

  1. mariana vartosu a zis:

    Felicitari tuturor.Ma bucur sincer pentru vrincenii mei ;i, as fi dorit ceva mai multa publicitate locala. Ar fi fost un merit castigat, nu-i asa?Inca o data felicitari, doamnelor si domnilor. La mai …mari premii, se poate!Va imbratisez cu drag.

  2. mariana vartosu a zis:

    Da’ chitrosi mai sunteti, fratilor! Ce, va durea pixul sa va bucurati, ori sa-i injurati(daca va facea mai multa placere!!!!) pe cei ce sunt promovati???? Oricum, sufletul meu vibreaza ori de cite ori un vrincean-nevrincean are citeo astfel de bucurie.La mi multe, dragilor, unii dintre voi chiar le meritati.Muza fie cu voi! Si, va iubesc!

Adauga un comentariu

*