Miroslav Klose, egal cu marele Pele

Klose este egalul lui Pele în clasamentul all time al golghterilor Cupei Mondiale şi este singurul care mai poate bate recordul lui Ronaldo, de 15 reuşite.

Atacantul naţionalei Germaniei, Miroslav Klose l-a egalat pe jucătorul brazilian Pele în clasamentul golgheterilor la turneele finale ale Cupei Mondiale. El a marcat în partida cu reprezentativa Angliei, scor 4-1, din optimile de finală, golul său cu numărul 12 la turneele finale mondiale.
Klose, care se află la a treia participare la un turneu final, a înscris cinci goluri la CM 2002, tot atâtea patru ani mai târziu, în Germania, iar la ediţia în curs a marcat două goluri.

În vârstă de 32 de ani, el este singurul fotbalist din topul celor mai buni 20 de marcatori la Cupa Mondială care mai poate doborî recordul de 15 goluri al brazilianului Ronaldo, restul marcatorilor nemaifiind în activitate.

Clasamentul all time al golgheterilor CM:

15 goluri – Rolando (Brazilia)
14 goluri – Gerd Muller (Germania)
13 goluri – Just Fontaine (Franţa)
12 goluri – Pele (Brazilia), Miroslav Klose (Germania)
11 goluri – Jurgen Klinsmann (Germania), Sandor Kocsis (Ungaria)
10 goluri – Gabriel Batistuta (Argentina), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Polonia), Gary Lineker (Anglia), Helmut Rahn (Germania)
9 goluri – Ademir (Brazilia), Roberto Baggio (Italia), Eusebio (Portugalia), Jairzinho (Brazilia), Paolo Rossi (Italia), Karl-Heinz Rummenigge (Germania), Uwe Seeler (Germania), Vava (Brazilia), Christian Vieri (Italia)

Sursa REALITATEA.NET

Adauga un comentariu

*