Guinness Book: Jucatorii celui mai lung meci din istoria tenisului au stabilit 12 noi recorduri

Jucatorii John Isner şi Nicolas Mahut, care au disputat cel mai lung meci de tenis din istorie, au stabilit 12 noi recorduri, au anunţat, joi, reprezentanţii Guinness World Record (Cartea Recordurilor). Potrivit unui comunicat al Guinness World Record, cei doi jucatori vor primi certificatele pentru aceste recorduri recunoscute oficial de organizaţie. Cei doi tenismeni au doborat recordul pentru „cel mai lung meci de tenis profesionist”, pentru „cel mai lung meci din cadrul unui turneu de Grand Slam”, pentru „cea mai lunga partida jucata la Wimbledon”. De asemenea, cei doi şi-au inscris numele in istorie pentru recordul „celui mai mare numar de game-uri (183 in total) intr-un meci profesionist”, „intr-un meci de la un turneu de Grand Slam” şi „intr-un meci de la turneul de la Wimbledon”. John Isner a reuşit 112 aşi in faţa lui Mahut, ceea ce i-a permis sa stabileasca recordurile pentru „cel mai mare numar de aşi reuşit de un tenisman intr-un meci de tenis profesionist”, „intr-un meci de la un turneu de Grand Slam”, şi „intr-un meci de la Wimbledon”.

De asemenea, jucatorii au doborat recordul pentru „cel mai mare numar de game-uri intr-un set (138) intr-un meci de tenis profesionist”, „intr-un meci de la un turneu de Grand Slam”, şi „intr-un meci de la Wimbledon”.

„Ce meci incredibil! O performanţa fara precedent care reflecta forţa şi anduranţa uimitoare a celor doi jucatori. Este greu sa stabileşti un astfel de record, iar sa reuşeşti asta sub presiunea unui turneu major şi in faţa a mii de spectatori, este pur şi simplu grandios”, a declarat Craig Glenday, editor şef la Cartea Recordurilor.

Partida dintre John Isner, cap de serie numarul 23, şi Nicolas Mahut, din turul intai al turneului de la Wimbledon, devenita cea mai lunga din istorie , dar şi meciul cu cele mai multe ghemuri jucate, s-a incheiat, joi, cu victoria americanului dupa 11 ore şi 5 minute, scor 70-68 in decisiv.

Meciul a fost intrerupt, marţi, dupa patru seturi, din cauza intunericului şi a fost reluat miercuri, dar nici de data aceasta nu s-a finalizat . A fost oprit din nou, la scorul de 59-59 in decisiv, tot din cauza intunericului şi a continuat joi. Marţi, cei doi au jucat doua ore şi 54 de minute, miercuri şapte ore şi şase minute, iar joi o ora şi cinci minute.

Scorul meciului dintre francezul Mahut, 28 de ani, locul 148 ATP, şi Isner, 25 de ani, locul 19 ATP, a fost de 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3), 68-70. Şi setul incheiat cu 70-68 a devenit cel mai lung din istorie, atat ca numar de ghemuri, cat şi ca durata, opt ore şi 11 minute. Isner va juca in turul doi impotriva olandezului Thiemo De Bakker.

Adauga un comentariu

*