Razvane, chiar ca esti penibil!

„Mi-a spus tata ca o sa fie jaf”!

Naţionala de fotbal a Romaniei a suferit o noua infrangere, 2-3 cu Ucraina. Echipa lui Razvan Lucescu a fost dominata clar in prima repriza. Gazdele au profitat de numeroasele greşeli din apararea noastra, şi-au creat mai multe ocazii, deşi din defensiva noastra faceau parte Tamaş, Mirel Radoi, Chivu sau Raţ. Aliev a deschis scorul in minutul 15, dupa ce a transformat o lovitura libera de la circa 40 de metri, printr-un sut care l-a surprins pew Lobont gandindu-se ca toate drumurile duc la …Roma! La pauza, au intrat Cociş şi Daniel Niculae, dar golul egalizator a fost reuşit de Tamaş, cu un şut senzaţional, de la circa 45 de metri. Romania a preluat conducerea in minutul 63, dupa ce Bilaşco a reuşit o recuperare in terenul advers, l-a lansat pe Daniel Niculae şi acesta a marcat cu un şut plasat, la colţ. Minunea nu a durat mult. Konoplianka a egalat in minutul 75, dupa ce Lobonţ a respins şutul lui Şevcenko, iar in minutul 79, acesta a luat o acţiune pe cont propriu, a patruns in careul lui Lobonţ, iar centrarea sa a fost deviata in propria poarta de perechea Chivu – Tamaş.

Razvan Lucescu: Arbitrajul a fost revoltator

In loc sa analizeze cu luciditate cauzele care au dus la acest esec, selectionerul Romaniei procedeaza ca pe vremea cand era antrenor la FC Brasov, da vina pe arbitri! La finalul partidei, Razvan Lucescu a declarat ca arbitrajul brigazii din Cehia „a fost revoltator”. „Nu am comentat arbitrajele, nu m-am plans niciodata, dar ceea ce s-a intamplat astazi a fost revoltator. Şi-au batut joc de munca acestor baieţi. Au fost multe magarii ale arbitrilor la aceasta partida. Afecteaza modul in care s-a pierdut, am avut jocul in mana şi au fost toate aceste magarii, care duc la frustrare”, a spus Lucescu. Cu alte cuvinte, baietii au fost superrbi, au evoluat incantator, dar arbitrul si-a batut joc de ei. Le-a scos mingea din poarta de vreo cinci ori, probabil, i-a oprit din cele peste cincizeci de atracuri la poarta ucrainienilor, probabil!  Si a concluzionat: „MI-a spus tata ca o sa fie jaf!”. Hai ca-i tare, d-le selectioner!

Contrazis de Ionut Lupescu

„Nu arbitrajul a fost problema principala pentru care am pierdut. Nu caut scuze, pe mine ma intereseaza jocul. Am vazut jucatori care inca nu sunt la forma la care ar trebui sa fie. In partea a doua am vazut semne bune, o posesie şi agresivitate foarte bune”, a declarat Ionuţ Lupescu, director general FRF.

Cornel Dinu, acid


„Meciul? O ruşine a Estului Europei. A fost un joc modest, iar noi nu ne regasim formula de joc. Am condus Ucraina, dar nu am condus jocul. Ucraina este o echipa modesta, in vacanţa. De la noi mi-au placut doar Tamaş şi Chivu, chiar daca ultimul a dat autogol. Golul ala pe care l-a luat Lobonţ nici Stalin nu-l lua. Daniel Niculae a fost o combinaţie intre un refuz de la Auxerre şi o direcţie necunoscuta. Bilaşco e un jucator foarte bun intre Urziceni şi Slobozia, dar nu e bun pentru naţionala, Radoi ramane un jucator foarte bune pentru Emiratele Arabe. Mie imi plac mijlocaşii rapizi. In locul lui ar putea juca Ropotan. Maine aş juca cu Ropotan, este mult mai mobil”, Cornel Dinu, adminiostrator delegat FC Dinamo.

(D.M.)

Adauga un comentariu

*