Fraţii Becali îl instigă pe Chivu să nu mai vină la naţională!

România suferă şi pe teren, şi în vestiar. Tricolorii au fost învinşi sâmbătă, în deplasare, de Ucraina, cu 3-2, iar căpitanul este presat de impresarii săi să dezerteze de la lot.

„Eu, dacă eram Cristi Chivu, nu mă duceam la niciun meci cu Ucraina şi cu mama Ucrainei. Dacă era vorba de un turneu final mai ziceam, dar pentru nişte meciuri amicale nu mă duceam”, a spus Victor Becali, la Sport.ro. „Dacă vom continua cu aceste rezultate negative, probabil că unor jucători importanţi le va pieri cheful de a mai juca pentru naţională”, a ameninţat şi Ioan Becali, cu câteva ore înainte de jocul de la Lvov.
Genul acesta de instigări a devenit o „marcă înregistrată” în familia Becali. Primul care a procedat astfel a fost Ioan Becali, omul care a regizat revolta jucătorilor de la Dinamo. Fraţii Becali folosesc astfel de metode pentru a-şi impune autoritatea acolo unde vor să deţină controlul. „Giovani” a sperat că va prelua frâiele clubului din Ştefan cel Mare.

Acum, „fraţii dinamită” urmăresc să-i plătească o poliţă lui Răzvan Lucescu, după ce selecţionerul a avut tupeul să nu-l mai convoace la lot pe Adrian Mutu. Chiar dacă „Briliantul” este suspendat şi nu mai poate fi chemat la lot, familia Becali n-a uitat de „afrontul” acestuia. Probabil că astfel se explică de ce ei încearcă să-i pună beţe în roate, sfătuindu-l pe Chivu să nu mai îmbrace tricoul României.

Căpitanul naţionalei a tunat şi a fulgerat zilele trecute, acuzând lipsa de valoare a coechipierilor de la naţională şi ameninţând că va renunţa la banderolă. Probabil că ieşirea aceea a fost influenţată tot de „sfaturile” familiei Becali. Fotbalistul de la Inter Milano n-a ascultat orbeşte indicaţiile venite din partea impresarilor, aşa cum făcuseră jucătorii de la Dinamo.

Deşi, iniţial, căpitanul trebuia să joace doar în amicalul cu Ucraina, el a făcut deplasarea şi în Austria, acolo unde naţionala va mai întâlni Macedonia (2 iunie) şi Honduras (5 iunie).

„Stalin apăra şutul lui Aliev”

România a contat în partida de la Lvov doar la impresia artistică, graţie golurilor spectaculoase marcate de Gabriel Tamaş (şut de la peste 40 de metri) şi Daniel Niculae.

Bogdan Lobonţ , portarul care s-a resemnat să facă tuşa la AS Roma şi care a fost convocat pe criterii ştiute doar de selecţioner, s-a umplut de penibil la Lvov. Mai întâi a luat un gol de la peste 30 de metri, de la Aliev. Apoi, „Lobby” a încasat şi un gol printre picioare, de la Konoplianka.

Prestaţia lui Lobonţ i-a dat prilejul lui Cornel Dinu să-şi exerseze fineţea ironiei: „Nici Stalin nu-l lua golul ăla pe care l-a luat Lobonţ. Daniel Niculae a fost o combinaţie între un refuz de la Auxerre şi o direcţie necunoscută. Bilaşco e un jucător foarte bun între Urziceni şi Slobozia. Rădoi rămâne un jucător bun pentru Emiratele Arabe”.

Continuarea aici (EVZ.RO)

Adauga un comentariu

*