13 la suta din populaţie, nemulţumita de serviciile furnizorilor de electricitate

Puţin peste jumatate dintre gospodariile din Romania sint conectate la reţeaua de gaze naturale, 40 la suta inca folosesc butelia, iar restul nu utilizeaza gazele, in timp ce aproape toţi romanii sint racordaţi la reţeaua de electricitate, potrivit unui studiu realizat de GfK. Studiul a fost realizat in luna martie, pe un eşantion de 1.000 de persoane, avind ca scop determinarea gradului de satisfacţie al romanilor in legatura cu serviciile de electricitate şi gaze naturale. Rezultatele sint reprezentative pentru populaţia Romaniei in virsta de 15 ani şi peste. De asemenea, 13 la suta din populaţie este nemulţumita de serviciile furnizorilor de electricitate, in special din cauza preţurilor mari, a intreruperilor dese in alimentarea cu energie şi a defecţiunilor reţelelor. Alte motive de insatisfacţie sint lipsa transparenţei modului de facturare sau fluctuaţiile de tensiune ale curentului electric. „Preţurile ridicate, intreruperile dese ale curentului, presiunea slaba a gazelor, precum şi modalitatea de facturare sint cauzele principale pentru care cei chestionaţi sint nemulţumiţi de companiile furnizoare şi distribuitoare de curent şi gaze”, se arata in studiu. Fluctuaţiile de tensiune şi intreruperile de curent au cauzat defecţiuni ale aparatelor electronice sau electrocasnice in 6 la suta din cazuri. Pe de alta parte, 11 la suta din populaţie este nemulţumita de serviciile furnizorilor de gaze naturale, in principal din cauza preţurilor mari, dar şi a presiunii scazute, a procesului de facturare perceput ca neclar şi a calitaţii gazelor. In ultimul an, alimentarea cu energie a gospodariilor a fost intrerupta in medie de patru ori, respectiv de doua ori in cazul gazelor naturale.

Comentarii

  1. Sunt acte normative care stabilesc modul de facturare, etc, date de catre STAT, de catre GUVERN, prin agentiile sale, cu oamenii lor, pe banii nostrii, in realixarea maretului obiectiv (daca tot este 1MAI) de a-si mari veniturile, averile , profitul ( acesta ar trebui sa fie un factor de crestere economic, si nu de marire a averilor, cum intervine statul pentru incurajarea investitiilor?). De unde? Din banii nostri.
    Daca a fost 1MAI, ar fi trebuit sa se protesteze impotriva masurilor economice luate de catre guvern, ca cele de mai sus. Unde sunt sindicatele (nu conducatorii acestora, care in multe cazuri au cam dat la pace cu guvernantii, din motive…??), salariile la privati sunt de tot r…, pensiile vor creste in jos pe viitor. Pentru ce munciti? Statul sa plateasca cat mai bine favoritismele, incompetenta proprie, liderii de sindicat (unii, sa nu generalizam) sa traiasca cat mai bine, iar privatii sa-si mareasca averile pe timp de criza (vezi venituri din impozit pe profit mai mari), iar cei ce lucreaza nu au bani sa cumpere ceva dupa care sa bea apa.

  2. Unde este comentariul anterior, aveti cumva, ceva…. interese

Adauga un comentariu

*