Pensionarii, victime ale razboiului Stavarache – Sechelariu

Peste 16.000 de pensionari şi 2.000 de persoane cu handicap nu mai primesc abonamente gratuite pentru transport public in municipiul Bacau. S-a ajuns din nou in aceasta situaţie dupa ce SC Transport Public SA, firma administrata de Agripina Sechelariu, mama fostului primar al municipiului Bacau, a refuzat sa acorde subvenţii pentru categoriile sociale defavorizate. Practic, neinţelegerile au pornit de la nemulţumirea conducerii societaţii de transport care nu este de acord cu subvenţia de 28 la suta acordata de Primarie, pe care o considera mica. “Am fost sa-mi iau abonament şi nu mi-a dat. De fapt scria mare, la ghişeu, ca nu se elibereaza abonamente gratuite sau reduse deoarece nu s-a semnat nu ştiu ce contract intre Primarie şi Transport Public. Cica daca vrem sa mergem cu autobuzul trebuie sa platim biletul intreg”, a afirmat Elena Lazariu, o pensionara din Bacau. “Nu se poate aşa ceva. Am mai paţit odata lucrul asta, prin ianuarie. Acum iar! Cineva işi bate joc de noi! Conform legii, noi trebuie sa avem gratuitate in transport”, a spus Ioana Nica soţie de veteran de razboi.

Negocieri eşuate

Reprezentanţii Primariei Bacau afirma ca nu au reuşit pana la aceasta ora sa se intalneasca cu conducerea SC Transport Public pentru a gasi soluţii. “Pe 2 aprilie, la sediul Primariei municipiului Bacau a avut loc o noua runda de discuţii cu SC Transport Public SA in incercarea de a convinge societatea sa elibereze abonamentele catre pensionari şi celelalte categorii prevazute de lege. Discuţiile au culminat cu refuzul ferm al SC Transport Public SA de a elibera abonamentele, fara niciun fel de explicaţii şi de amanare din partea acestei societaţi a unei decizii finale pana la data de 6 aprilie, lucru care, fireşte, nu s-a intamplat”, se afirma intr-un comunicat de presa remis la redacţie. Bogdan Ghervan, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Transport Public nu a putut fi contactat, pentru a primi un punct de vedere.La inceputul acestui an, conducerea SC Transport Public a declarat ca intre anii 2005 şi 2009, firma a suportat din fonduri proprii costurile privind gratuitaţile sau reducerile pentru 14.000 de beneficiari, respectiv peste 50 de milioane de lei, de cinci ori mai mult decat contribuţia primariei. (Olimpia FILIP)

Comentarii

  1. Cel mai prost si inconpetent primar de la Liciu incoace !! Orasul arata jalnic domnule Primar !! te mai aleg oamenii primar cand se urca scroafa in copac !!

Adauga un comentariu

*