Tragedii pe soselele judetului Bacau

neadaptare.jpg

Trei morti in accidente rutiere!

La dispeceratul Centrului Operaţional din IGPR au fost inregistrate in cursul zilei de 9 martie, 24 de accidente de circulatie, soldate cu 7 morti, din care trei numai in judetul Bacau, restul fiind in judetele Botoşani, Ilfov, Mehedinţi şi Vrancea. Au fost inregistrati 21 de raniţi grav. Vinovaţia apartine in 19 situaţii conducatorilor auto, in patru situaţii, pietonilor, iar intr-una, unui biciclist. Principalele cauze generatoare au fost viteza neadaptata, depaşirea neregulamentara si traversarea neregulamentara.

Biciclistul imprudent

Pe DN 2 – E 85, in interiorul localitaţii Bogdan Voda, Lucian O., de 40 ani, din judeţul Braşov, in timp ce se deplasa cu un autotractor cu semiremorca, pe direcţia Bacau-Roman, l-a surprins şi accidentat pe Neculai S., de 60 ani, din comuna Sauceşti, care circula pe bicicleta, traversand drumul perpendicular, fara sa se asigure. In urma accidentului a rezultat decesul lui Neculai S., care fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Bacau in vederea efectuarii necropsiei. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarşirii infracţiunii de ucidere din culpa.

Derapaj mortal

In comuna Sascut, pe DC 105, s-a produs un alt eveniment rutier in urma caruia o persoana a decedat. Poliţiştii au stabilit ca Ionuţ E., de 27 ani, in timp ce conducea un autoturism in interiorul satului Pancesti, pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare in condi?ii de ninsoare, carosabil lunecos, acoperit cu zapada, a pierdut controlul autoturismului şi l-a acroşat cu partea stanga spate pe Vasile I., de 83 de ani, din sat Pancesti, care se deplasa pe marginea partii carosabile, din sensul opus de mers. A rezultat decesul lui Vasile I. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur in aerul expirat ?i i-au fost recoltate probe bilogice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savar?irii infrac?iunii de ucidere din culpa.

A accidentat mortal o femeie si a parasit locul accidentului!

Marti, 9 martie, la ora 19:08, pe DN 15, in interiorul localitaţii Racova, Daniela S., de 42 de ani, din comuna Racova, care se deplasa pe partea carosabila, a fost accidentata mortal de un autovehicul, al carui conducator auto a parasit locul faptei. In urma cercetarilor efectuate la faţa locului, au fost descoperite fragmente de plastic şi cioburi de sticla stabilind faptul ca acestea provin de la o autoutilitara care se deplasa pe DN 15, avand direcţia de mers Buhuşi-Bacau. In aceeasi zi, a fost identificat Viorel R., de 57 de ani, din Buhuşi, stabilindu-se ca acesta, in seara zilei de marti, 9 martie, in jurul orei 19:00, in timp ce conducea o autoutilitara pe DN 15, in interiorul localitatii Racova, a acroşat-o pe Daniela S. cu partea dreapta fata a autoutilitarei, proiectand-o in afara partii carosabile, dupa care a parasit locul accidentului. Cu ocazia testarii conducatorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorului auto i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Se efectueaza cercetari sub aspectul savarşirii infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului fara incuviinţarea organelor de poliţie şi consum de alcool, dupa producerea unui accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea unei persoane, pana la recoltarea probelor biologice ori pana la testarea cu un mijloc tehnic omologat.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. 111-222-1933email@address.tst a zis:

Adauga un comentariu

*