Tineri reporteri europeni in Norvegia

clip_4.jpg Un grup de elevi si profesori de la Colegiul National ,,Ferdinand I” au participat in luna ianuarie la a doua intalnire din cadrul proiectului Comenius “YoungEuropean Reporters”, desfasurata in localitatea Trysil din Norvegia. Elevii Radu Prescura si Ionut Antiu au avut o contributie importanta la derularea proiectului pana in acest moment, iar in Norvegia au lucrat impreuna cu colegii lor din celelalte tari la diferite workshopuri/ activitati finalizate cu produse multimedia care prezentau diferite aspecte: sistemele de invatamant ale participantilor, principalele preocupari ale elevilor in mediul scolar si extrascolar etc. Atat elevii, cat si profesorii romani participanti (Mihaela Chiribau-Albu, Gigliola Ceunas, Adriana Ionescu-Ambrosie) au luat contact cu sistemul de invatamant norvegian prin participarea la diferite lectii si prin discutiile avute cu profesorii norvegieni atat din institutia gazda TRYSIL VIDEREGAENDE SKOLE, cat si din alte institutii. Programul intalnirii a fost foarte incarcat, profesorii norvegieni oferind exemple de buna practica legate de utilizarea noilor tehnologii in predare, organizand activitati culturale pentru cunoasterea obiceiurilor si tradt?iilor norvegiene (seara traditionala norvegiana, competi?ii in aer liber). Ultima zi a intalnirii s-a desfasurat in Oslo, gazdele organizand timpul astfel incat elevii si profesorii sa poata vizita diferite obiective (Oslo City Hall, Vigeland Park, Nobel Peace Center, Viking Ship Museum). ,,O saptamana a schimbului intercultural, a muncii intr-o echipa multinationala, a descoperirii de avantaje si limite in utilizarea noilor tehnologii, a contactului cu un sistem de invatamant care imbina realmente teoría si practica, a legarii de prietenii intr-o tara care pare, la mijlocul lunii ianuarie, o feerie de gheata” – a definit rastimpul petrecut in Norvegia coordonatorul proiectului, prof. Mihaela Chiribau-Albu.

Comentarii

  1. De ce nu spuneti clar ca in Norvegia a plecat si directoarea, care conditioneaza semnarea proiectelor de plimbarile ei? De ce NU spuneti ce se intampla in acest colegiu, candva renumit prin profesionalism? Acum directoarea jumuleste de bani pe toata lumea: parinti, elevi si chiar pe proprii colegi, in afara de cumatra ei Lucaci Mihaela, care are cea mai buna incadrare, lipseste cand vrea etc. Cinstit e sa spuneti ca directoarea si Lucaci au plecat o saptamana in timpul anului scolar la Paris, dupa ce au fost jumuliti parintii de la clasa I? (Asta se poate verifica usor, cu lista de nume a biletelor de avion.) La ce liceu care se respecta se mai intampla asta?

    • De ce crezi ca se intampla asta? Si apoi, intotdeauna unul dintre titulari ajunge sa aiba cea mai buna incadrare, in orice scoala te duci.

  2. Lucaci nu e titulara la Ferdinad, ci la Colegiul „Anghel Saligny” (meritele, deh! de fapt numai ea nu e titulara, toti ceilalti profesori de romana sunt…), dar are an de an incadrari mai bune decat ale lui Piticar, Iorga, Rusu, Ursinski, Chiribau….fiindca e cumatra directoarei. Asa de mult a decazut acest liceu. Incadrarile nu mai tin de competente, ci de cumetrii, de cand e Ceunas directoare. Ne miram ca Ferdinand e deja pe locul 4…Daca mai sta Ceunas, va ajunge atelier de cizmarie…

Adauga un comentariu

*