A fost inchis centrul rezidential “Pietricica”

1.JPGMiercuri la pranz, centrul rezidential “Pietrica”, din orasul Comanesti a fost inchis. Proiectul de inchidere se inscrie in domeniul restructurarii/inchiderii institiutiilor de tip clasic destinate protectiei speciale a copiilor cu peste 100 de beneficiari, ce s-a derulat la nivelul judetului Bacau. Scopul acestui proiect a fost inchiderea institutiei prin crearea si dezvoltarea de noi servicii alternative de tip familial. Reteaua de case de tip familial dezvoltata de acest proiect este formata din trei case, doua in orasul Comanesti si una in comuna Poduri. Beneficiarii acestui proiect sunt 134 de copii intitutionalizati in cadrul Centrului rezidential “Pietricica”, din Comanesti. Proiectul s-a bazat pe parteneriatul dintre DGASPC Bacau si Consiliul Judetean Bacau, urmarindu-se imbunatatirea calitatii vietii copiilor prin asigurarea dreptului de a beneficia de servicii de ingrijire, recuperarare, socializare, integrare si reintegrare sociala, conform principiilor normalizarii vietii acestuia, dezvoltarii autonomiei personale, pregatirii pentru un trai independent. La inchiderea centrului au fost de fata cei doi directori ai DGASPC Bacau, Sorin Brasoveanu si Sorin Barladeanu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Siviu Bondor, consilierii judeteni Eugen Burca si Mariana Lucas, precum si Stefan Darabus, director national al Hope and Homes for Children Romania.

Parteneriat Hope and Homes for Children – DGASPC Bacau

Hope and Homes for Children Romania, partenerul DGASPC Bacau, a inchis pana acum 21 de institutii in sase judete din Romania. HHC Romania este cunoscuta la nivel national ca o organizatie de varf in domeniul reformei sistemului de ptrotectie a copilului, avand un model de dezinstitutionalizare implementat in trei tari si care a castigat recunoasterea autoritatilor nationale din Romania, a UNICEF si OMS. Peste 1836 de copii si tineri din 21 de instuitutii au beneficiat sau beneficiaza de programele de dezinstitutionalizare derulate de HHC. Ca urmare a acestor programe, fundatia Hope and Homes for Children a deschis 66 de case de tip familial pana la sfarsitul lui 2009, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 78 la sfarsitul lui 2010. De asemenea, programul de preventie a separarii copilului de familie a impiedecat intrarea in institutii a 2.388 copii din 863 de familii. Fundatia HHC Romania luceaza in parteneriat cu autoritatile locale in judetele unde dezvolta programe de dezinstitutionalizare, Bacaul fiind o parte importanta a strategiei nationale de restructurare sau inchidere a institutiilor de tip clasic, datorita provocarilor din acest judet si prezentei a patru centre in sistem rezidential de tip clasic, cu o capacitate ce depaseste 80 de locuri pe centru.
Dan MINDIRIGIU

Comentarii

  1. e bn intr-un fel dar ganditi-va ca acei copii vor fi cam fara stapan de acum si cine stie de ce lucruri vor fi capabili

Adauga un comentariu

*