Ieşirea din sezonul rece este însoţită de apariţia asteniei de primăvară

1-astenia.jpgAstenia se manifestă prin oboseală fizică şi psihică, însoţită de iritare, disconfort şi de o stare de melancolie.

Primăvara aduce unora tonus şi bucurie, iar altora dureri de cap. Schimbarea anotimpurilor este însoţită de simptomele denumite de medici astenia de primăvară.

Cele mai afectate sunt persoanele cu vârste între 25-55 şi ani, femei şi bărbaţi în egală măsură, chiar dacă simptomele asteniei tind să fie mai vizibile la reprezentantele sexului frumos. Astenia se manifestă prin oboseală fizică şi psihică, însoţită de iritare, disconfort şi de o stare de melancolie.

Medicii spun că astenia este provocată de scăderea cantităţii de vitamine şi minerale din organism pe parcursul sezonului rece. Pentru a combate astenia, medicii vin cu sfaturi simple: o dietă bogată în fructe şi legume, plimbări în aer liber, cât mai multă odihnă şi cât mai puţin stres.

Sursa REALITATEA.NET

Comentarii

  1. Durerile de cap sunt survenite din cauza neglijentei partenerului de viata,care dupa 2 -3 saptamani de pauza(fara sex),hormonii se aduna,se vorbesc intre ei si ataca capul.Durerile de cap pot fi ori de la consumul excesiv de alcool,ori din neatentie il prinzi in fermoar si atunci accidental apare durerea insotita de sangerari la nivelul scrotului

Adauga un comentariu

*